MEDISPORT


Smučarski servis

V času smučarske sezone se vsi navdušeni smučarji veselijo spuščanja po belih strminah in lovljenja sončnih žarkov na ter ob smučiščih. Mnogi si pred smučarskimi počitnicami kondicijo nabirajo v telovadnicah in fitnesih ali pa z vadbo na prostem. Vendar pa za brezskrbne smučarske počitnice ni dovolj, da smo dobro telesno pripravljeni – na strmine moramo pripraviti tudi našo smučarsko opremo, ki je po koncu sezone obležala v kleti. Najprej je važno, da smuči in ostalo opremo dobro očistimo, nato pa preverimo v kakšnem stanju je. Če so na smučeh in vezeh vidne poškodbe, je najbolje obiskati smučarski servis. Običajno je dovolj brušenje in mazanje, za bolj resne težave pa nam na pomoč priskočijo zaposleni s svojim znanjem in izkušnjami. Smučarski servis je pravo mesto za nasvete in nego opreme, ki bo zagotovila dobro smuko in dolgo življenjsko dobo naših smuči. Eden od takšnih je tudi Pro ski in bike servis v Ljubljani, ki je eden najbolj sodobno opremljenih servisov pri nas. Pro ski servis nudi nudi svojim strankam številne ugodnosti popravilu smuči in smučarske opreme, obenem pa deluje tudi kot kolesarski servis za vse vrste, velikosti in cenovne razrede koles. Poleg izvajanja kvalitetne servisne storitve smuči, skrbijo tudi za snežne deske, pri čemer jim pomaga Rok Flander, ki je leta 2007 postal svetovni prvak v deskanju na snegu. Pro bike in smučarski servis zagovarja kvalitetno storitev in cene, ki si jih stranke lahko privoščijo.

Od kje izhaja ta priljubljena športna disciplina? Smučanje je bilo na začetku način transporta v zasneženih pokrajinah na severu Evrope. Tudi v Aziji, na območju današnje Kitajske, naj bi že nekaj stoletij pred našim štetjem uporabljali smuči. Kasneje se iz začetkov na Norveškem prenese po svetu in postane športna prostočasna aktivnost, potem pa tudi olimpijska disciplina. Smučanje ima tudi številne prednosti za naše telo. Med šesturnim smučanjem naj bi porabili kar do tri tisoč kaolrij, kar pomeni, da lahko izgubimo odvečne kilograme in postanemo fit. Smučanje je gibanje na svežem zraku, ki poskrbi za odpornejši imunski sistem, omili znake depresije in je odličen način, da si primigamo dobro telesno pripravljenost. Smučanje je zelo povezano z ravnotežjem: gre namreč za to, da moramo konstantno loviti ravnotežje in s tem krepimo mišice, predvsem trebušne, zadnjičnje in stegenske mišice. S tem si ne prismučamo le bolj ravnega trebuha, temveč tudi izboljšamo stabilnost in koordinacijo našega telesa. Smučanje okrepi tudi kardio vaskularni sistem. Tako za začetnike kot bolj napredne smučarje, smučanje pomeni povišan srčni utrip, hitrejšo cirkulacijo in več kisika v tkivih. Takšna vadba iz telesa odplakne toksine in izboljša naše splošno počutje. Za varno zabavo na snegu pa strokovnjaki priporočajo, da že prej natreniramo telo dovolj, da ne pride do preobremenjenosti in poškodb na smučišču. Zelo pomembna pa je tudi ustrezna oprema: podmazane smuči, ki so v ustrezni »formi«, vezi, smučarske palice in smučarski čevlji, čelada ter rokavice in topla oblačila. Najbolj priporočljivo je, da nosimo topel kombinezon, ki ščiti pred mrazom in vlago. Delujoča oprema je nujna za smučanje. Pred sezono je zato dobro zaviti v smučarski servis, kjer izberemo novo ali popravimo  staro opremo.

Smučarski servis


Podjetje nima akcij.

Medi-sport d.o.o.

Davčna številka: 40438422

Matična številka: 5570999

Štula 13, 1210 Lj.-Šentvid

http://www.medi-sport.si/

info@medi-sport.si

+386(0)1 5125432

+386(0)51 686 171

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »