Magna plus d.o.o.


Elektromagnetna terapija

Elektromagnetna terapija je zdravljenje, ki vključuje uporabo magnetov in elektromagnetnega polja, spada pa v alternativno medicino. Deluje v okviru bioelektromagnetike (veda o tem, kako elektromagnetna polja vplivajo na biološke procese) in elektroterapije (uporaba električne ali elektromagnetne energije v medicini). Drugače je znana tudi pod imeni pulzna magnetna terapija in pulzna magnetoterapija. V fiziki pod elektromagnetno energijo spadajo na primer radijski valovi, infrardeči žarki, električno ustvarjena magnetna polja, električna energija in še. Svetloba je tudi oblika elektromagnetne terapije, vendar se obravnava čisto drugače, z njeno pomočjo pa se izvajajo sončne terapije.

Terapija se največkrat uporablja za diagnosticiranje ali pri ranjenih tkivih, tudi za odkrivanje vzrokov bolečinam v spodnjem in zgornjem delu hrbta, saj spodbuja telo v hitrejši in zdrav način celjenja. Čeprav je elektromagnetna terapija postala široko sprejeta v zahodni Evropi, se je najprej uporabljala samo na živalih v severni Ameriki. Tam so veterinarji postali prvi zdravstveni delavci, ki so smeli to terapijo uporabljati, največkrat za hitrejše celjenje zlomljenih nog pri tekmovalnih konjih. Na podlagi izrednih rezultatov glede celjenja pri živalih, so se odločili, da športni zdravniki elektromagnetno terapijo preizkusijo tudi pri profesionalnih športnikih. Elektromagnetna terapija je na ljudeh pokazala enako ali večjo uspešnost pri celjenju, zato so terapijo licencirali za uporabo v humani medicini, vendar pod strogimi določili, da se uporablja samo za zlome kosti. Leta 1979 je ameriška FDA odobrila neinvazivni pripomoček, s pomočjo katerega se spodbuja rast kosti preko impulznih elektromagnetnih polj. Šele leta 2004 je bil sistem impulznih elektromagnetnih polj oddobren pri celjenju ran po fuziji vretenc ali spondilodezi. Korist uporabe elektromagnetne terapije so podprli tudi z empiričnimi dokazi zbranimi preko različnih kliničnih študij. Čeprav so o potencialu elektrike za pomoč pri celjenju kosti poročali že leta 1841, se znanstveniki so sredine 1950 niso resno lotili preučevanja. Japonska znanstvenika Fukada in Yasuda sta odkrila električni potencial kosti in leta 1970 predložila dokaze o učinku električne energije pri spodbujanju rasti kosti. Znanstvenik Bassett je nato predstavil nov pristop k zdravljenju zlomov, ki delujejo na principu posebnih dvofaznih nizkofrekvenčnih signalih. Kasneje so izvajali še več kliničnih testiranj, kjer so ugotovili, da je elektromagnetna terapija uspešna tudi pri zdravljenju poškodb tkiva predvsem v zgodnjih fazah vnetja.

Prvi preiskus električne stimulacije v ledvenokrižni regiji je uporabil Alan Dwyer iz Avstralije. Leta 1974 je poročal o uspešni fuziji vretenc s pomočjo te terapije pri 11 od 12 bolnikih. Takrat se je pokazalo, da električna stimulacija bistveno poveča zatrditev vretenc po operaciji vretenc. Tako so prišli na idejo, da morda naprava pomaga tudi pri zdravljenju drugih obolenj, ki svoje simptome kažejo kot bolečino v hrbtenici ali kot bolečino v križu. Kasneje so dokazali, da res pomaga tudi pri takovrstnih težavah.

Leta 2002 sta Kanada in leta 2011 ZDA izdali certifikat, ki zdravnikom dovoljuje zdravljenje depresije preko omenjene terapije, pod pogojem, da se bolniki niso odzvali na antidepresive. V principu je to še vedno elektromagnetna terapija, vendar se za zdravljenje depresije uporabljajo močnejša elektromagnetna polja, zdravljenje pa traja 2 tedna.

Dandanes obstaja veliko različnih strokovnih naprav, ki jih lahko kupimo za domačo uporabo. Sestavljene so iz aparata in blazine, ki vsebuje žice, ki so povezane z napetostno enoto, preko katere se pošiljajo impulzna magnetna polja v telo. Vse skupaj deluje na podoben način tuljave, ki jo je že Tesla pred več kot 100 leti izumil in tudi uporabil. Deluje pa podobno kot bioresonanca v Ljubljani in Mariboru. Uporablja se za zdravljenje bolečin v križu, bolečin v hrbtenici, spodbuja delovanje imunskega sistema in hkrati pospešuje in izboljšuje cirkulacijo krvi, uporablja se lahko tudi za nadziranje telesne teže. Tako elektromagnetne terapije uporabljajo povsod po svetu ravno zaradi pozitivnih učinkov na telo.

Elektromagnetna terapija


Podjetje nima akcij.

Podjetje Magna plus d.o.o. daje velik poudarek zdravju vsakega posameznika. Izboljšajo lahko zdravje in preko terapij obnavljajo vaše telo, medtem, ko se sproščate v prijetnem ambientu. V svojem repertoarju imajo več produktov, s katerimi si lahko lajšate bolečine in z njihovo uporabo si z lahkoto doma naredite lasten center sproščanja in wellnessa, iz katerega še dolgo ne boste želeli oditi.

Curnovec 42p, 8253 Artiče

http://www.biomat.pro/

041/668-811

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »