Vinilne talne obloge

DomovJAFVinilne talne obloge

Vinilne talne obloge

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Ko slišimo besedo vinil najprej pomislimo na vinilko ali gramofonsko ploščo in šele na to na vinil kot talno oblogo. Vinilne talne obloge najtišje med vsemi talnimi oblogami. Leta 1933 so prvič predstavili nek približek vinilne talne obloge. Prednosti vinila sta predvsem njegova cenovna dostopnost in enostavna vzdržljivost. Vinil je postal popularen okrog petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so bolnice in šole izbirale vinil, saj so potrebovali trpežno talno oblogo. Vinil se je začel uporabljati v gospodinjstvih v šestdesetih letih. V sedemdesetih letih je na trg prišel vinil, ki je imitiral masivna lesena tla. Vsako desetletje se je vinil bolj izboljševal in tako pridobival na izgledu in sestavi. Danes se uporabljajo vinilne talne obloge, ki so iz recikliranih materialov in brez zdravju škodljivih primesi. Prav tako pa je vinil skozi čas pridobil na izgledu in danes lahko izberemo takšnega, ki posnema les, keramiko, kamen ali beton.

Prav vinilna talna obloga sodi med najbolj priljubljene talne obloge. Njegova glavna komponenta je polivinilklorid oziroma PVC. Prednosti vinila so njegova trpežnost, toplina, prav tako pa ga je enostavno položiti. Odporen je tudi na umazanijo, cenovno je zelo dostopen, hkrati pa imamo na izbiro veliko različnih vzorcev, tekstur in barv. Na trgu je tudi vinil za talno gretje.

Vinilne talne obloge so trpežne, odporne na umazanijo, hkrati pa so tudi vodoodporne. Prav zaradi tega so primerne za domove, kjer so otroci, hišni ljubljenčki ali pa v prostorih, kjer hodimo obuti. Ne zahtevajo posebnega vzdrževanja, saj je njihovo čiščenje precej enostavno. Pri izbiri vinila, ki bo vam najbolj ustrezal, vam bodo pomagali pri podjetju J.u.A. FRISCHEIS d.o.o., salon talnih oblog Murska Sobota. Prodajno osebje vam bo prikazalo razlike med vinili in vam s tem pomagali izbrati tistega, ki se bo najbolj približal vašim zahtevam.

Vinilna talna obloga je primerna za polaganje v vsakem prostoru. Med drugimi so stopnice tudi primerne za vinilno talno oblogo. Na trgu lahko najdemo največ vinilov, ki imajo imitacijo lesa. Površina je lahko gladka, lahko pa ima relief in s tem še bolj izgleda kot da bi imeli pravi les. V zadnjih časih je vse bolj moderna vinilna talna obloga v imitaciji betona. Pri tem lahko izberemo tudi tako, ki nima ravne strukture in se s tem približa čim bolj realnemu izgledu betona.

Pri izbiri vinilne talne obloge moramo upoštevati vse naše potrebe in želje, da si izberemo tisto, ki nam bo najbolj ustrezala.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve