frischeis_logo


Parket

Pri parketu imamo na voljo več vrst; obstaja lamelni parket, klasični, kant in tehno. Razlikujejo se glede na število slojev; lahko je dvoslojen ali pa tri slojen. Trislojni parket je torej sestavljena talna obloga iz treh plasti lesa. Ima preprost način polaganja, in sicer poznamo tehniko plavajočega polaganja in suho montažni sistem spajanja desk. Ta montaža je hitra in enostavna. Parket je po polaganju pohoden. Lahko se polaga tudi na klasičen način z lepljenjem. Parket iz dveh deščic, ki sta manjših dimenzij, je dvoslojen parket. Ta ima na straneh posebne utore. Najbolj uporaben je masivni parket, ki zdrži tudi po več generacij. Ta se lahko večkrat brusi, saj je njegova debelina temu primerna, lepi pa se po celotni površini tal. Sam po sebi nam doda vzdušje in pridih narave.

Parket se vgrajuje na suho podlago, ki je lahko na estrih. Pred samo vgradnjo je pomembno, da preverimo vlažnost tlaka in parketa. Pri vgradnji talne obloge, prihaja do problemov in reklamacij ravno zaradi vlažnosti. Pomembno je, da pri vgradnji parketa upoštevamo navodila, ki nam jih proizvajalec poda. Panelni parket je edini parket, katerega načeloma lahko polagamo sami.

Veliko znanja in časa zahteva klasičen parket. Predno se lotimo brušenja, kitanja in lakiranja si moramo po vgradnji vzeti nekaj časa, da se parket aklimatizira. Na trgu imamo na voljo tudi gotovi parket, katega vgradnja je hitrejša. če želimo združiti proces nakupa in polaganja v en korak, potem to rešimo tako, da se odločimo za parket, ki ima sistem polaganja na ključ.

Zaključne letve so tiste, ki imajo dodatni dekorativni element pri polaganju parketa. Naredijo zaključek vgradnje in skupaj s parketom ustvarijo končno obliko v prostoru. Lahko pride do tega, da moramo zaradi postavitve ali vgradnje novega pohištva zaključne letve odstraniti.

Samo vzdrževanje parketa je enostavno, saj ne zahteva veliko dela. Parket hrast je potrebno preveriti, če obstajajo kakšna pravila za vzdrževanje. Določena pravila je potrebno upoštevati tudi, ko imamo oljni parket. Prvih 14 dni po položitvi ga ni priporočljivo čistiti s čistili ali z vodo. Lahko ga očistimo s sesalnikom ali pa ga samo obrišemo s krpo maslenko. Z vodo ga očistimo samo na določeno obdobje. Življenjsko dobo naših talnih oblog lahko podaljšamo, če izberemo ustrezno nego in čistila in ne uporabljamo agresivnih čistil. Pri tem se odsvetujejo tudi parni čistilci.

Če želimo prijetno bivalno klimo, bo za to prava izbira les, saj nas spominja na naravo. Parket je talna obloga, ki je ključna pri kvaliteti prostora. Njegova prisotnost nam omogoča toplino in lepoto v prostoru. Pri naši izbiri je pomembno, da se prepustimo našim željam, okusu in značaju.

Parket


Podjetje nima akcij.

JAF

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »