frischeis_logo


Parket hrast krtačen oljen

Ko se odločimo za parket za talno oblogo, imamo na voljo veliko izbire. Izbiramo lahko med tem, ali bi imeli parket, ki je oljen ali parket, ki je lakiran. Upoštevati moramo naše potrebe in okus. Naravni matiran videz dobimo, če se odločimo za parket hrast krtačen oljen. Ko se olje vpije in prodre v pore posušenega lesa, s tem prepreči vpijanje drugih tekočin in postane vodo odbojen. S tem je zaščitena tudi površina lesa, ki je postane manj občutljiva na odrgnine. Lesne pore ostanejo vidne kar omogoča tanek porozen sloj olja. Na otip so lesna vlakna še vedno čutna. Olje prav tako poudari strukturo lesa, kar nam da še dodaten občutek narave. Vlažnost parketa se uravnava preko lesnih por, ki pri oljnem parketu dihajo. Pri prvi negi za parket hrast krtačen oljen poskrbimo, da olje steče med posamezne deščice parketa.

Oljni parket je možno ob kakšni poškodbi obrusit in ga na tak način popravit. Ko odvečen kit pobrusimo in naoljimo, ne bo več nobenega sledu o kakršnikoli poškodbi. Če je površina lakirana, to pomeni, da potrebujemo obrusiti celotno površino. Za gotovi parket je tak postopek precej dolgotrajen.

Parket zaščitimo na tak način, da ga na vsaki dve leti obdelamo s posebnim negovalnim oljem. Deli, ki so bolj izpostavljeni in obremenjeni, večkrat obnovimo. Takšna mesta sčistimo in obdelamo z oljem. Po potrebi lahko tudi zbrusimo. Naoljene površine obrišemo z mehko krpo, ki je prepojena s čistilom za oljen parket. Voda na parketu ne smo ostajati, saj se nam na teh mestih lahko pojavijo madeži. Parket za talno gretje je v tem primeru manj občutljiv na vodo, ko je gretje vključeno.

Parket hrast krtačen oljen je parket, ki od nas zahteva več truda in časa, vendar bomo imeli po prvi negi enako dobro zaščito parketa kot ga ima lakiran parket.

Lakiran parket je v zgornjih slojih laka bolj odporen. Prav zaradi njih je preprečen vdor raznih umazanij in vlage. Čisti se ga s koncentriranim čistilom, razredčenim z vodo. Parket ponovno lakiramo na 15 do 20 let, odvisno od obrabe. Ko čistimo parket, uporabimo mehko krpo, ki je lahko rahlo navlažena ali pa sesalnik. Ko se odločimo za lakiranje parketa, moramo pri tem upoštevati čas sušenja, ki se predvideva, da je 24 ur časa.

Če ne želite izgubljati časa za čiščenje in vzdrževanje parketa, vam prodaja parketa Murska Sobota priporoča lakiran parket. Lakiran parket se priporoča predvsem za razne kleti, kabinete in spalne prostore. Parket hrast krtačen oljen se svetuje za dnevne sobe in kuhinje. Ko vzdržujemo oljni parket, ga zvečer namažemo, zjutraj pa lahko hodimo že normalno po kuhinji ali dnevni sobi.

Parket hrast krtačen oljen


Podjetje nima akcij.

JAF

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »