frischeis_logo


Naravna toplotna izolacija

Vsa izolacija ni naravna, poznamo pa tudi naravno toplotno izolacijo, ki vsebuje naravne materiale. To so celuloza, bombaž, lesna bolna, lesna vlakna, ovčja volna, konoplja, lan ali pa kamen. Kamen je v naravi hladen, vendar je je dober izolator. Izolacija iz naravnih vlaken je vedno bolj priljubljena  pri različnih proizvajalcih. Naravna toplotna izolacija je vsestransko uporabna. Fasadne izolacijske plošče so tudi vrsta izolacije, katera je lahko iz naravnih materialov. Naravna toplotna izolacija ima ekološko prednost v tem, da ima možnost reciklaže.

Konoplja je kot izolator primerna za stene, strop in tla. Poleg toplotne izolacije ima tudi zvočno. Prav tako kot mi potrebujemo oblačila, da nas ne zebe, potrebuje zaščito tudi naš prostor, v katerem živimo ali preživljamo največ časa. Namen izolacije je, da je izguba toplote iz tal, strehe, sten, čim manjša. S tem zmanjšamo tudi stroške ogrevanja v hladnih mesecih leta.

Ko govorimo o naravni izolaciji, imamo v mislih naravne materiale, ki nimajo okolju škodljivih snovi. Izolacija lanenih vlaken je v obliki plošč, ki so različnih debelih ali v obliki trakov v obliki filca. Uporablja se jo za izolacijo raznih konstrukcij. Zraven je krompirjev škrob, ki služi kot vezava. Če imamo prostor, ki je nagnjen k vlagi, uporabimo ovčjo volno, ki jo dobro absorbira. Poleti prostor hladi, pozimi pa ga segreva oziroma zadržuje toploto v njem. Slama je tako kot drugi naravni material tudi okolju prijazna.

Kokosova vlakna imajo dolgo tradicijo in zgodovino. Izolacija je odporna na vlago, bakterije, plesni, staranju, žuželkam,… Prav zaradi takšnih prednosti je naravna toplotna izolacija cenjena in je vedno več v uporabi. Vse večjo vlogo ima v gradbeni industriji tudi konoplja, ki postaja vse bolj cenjen material.

Toplotna izolacija Steico je nekaj, kar človeku omogoča prijetnost bivanja v njegovem prostoru. Naravna toplotna izolacija zmanjšuje negativne vplive na okolju, prav tako pa je njeno delovanje zelo kakovostno. Ko razmišljamo o tem, kakšno hišo bomo imeli, moramo razmisliti tudi o tem, kakšno izolacijo bomo imeli. Lahko razmišljamo tudi o izolacijskih ploščah fasade.

Danes sta fasada in izolacija skupaj fasadni sistem. Pri tem je toplotna izolacija bistvo, ki omogoča hladna poletja in tople zime v naši hiši. Včasih izolacija sama po sebi ni imela takšnega pomena kot ga ima danes. Tudi cene ogrevanj in materialov so bile bistveno nižje. Danes je izolacija nujno potrebna, saj doprinese k trajnosti zgradb. Manjša kot je toplotna prevodnost materiala, boljši toplotni izolator je.

Naravni toplotni izolatorji se konstantno razvijajo s strani proizvajalcev. Največja in tudi najbolj pomembna lastnost naravne izolacije je ta, da so njeni materiali okolju prijazni. Poleg zunanje izolacije pa je pomembna tudi notranja, kateri včasih pozabimo nameniti dovolj pozornosti. Najpogosteje se za notranjo izolacijo odločimo v primeru, ko zunanja zaradi določenih razlogov ne pride v poštev.

Naravna toplotna izolacija


Podjetje nima akcij.

JAF

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »