frischeis_logo


Lesene terasne deske

Za zunanjo talno oblogo lahko izberemo lesene terasne deske. Zunanje talne obloge so iz lesa, ki je čimbolj odporen na zunanje vremenske spremembe. Vseeno pa les sčasoma začne spreminjati svojo obliko, dimenzijo, barvo in težo. Že prve mesece po vgradnji lahko pride do spreminjanja barve lesa. Zunanje talne obloge je pred vgradnjo potrebno zaščititi pred  sončnimi žarki, dežjem, snegom in drugimi. Priporoča se, da talno oblogo pokrijemo z zaščito kot je nepremočjiva ponjava. Pred vgradnjo je lesene terasne deske potrebno tudi aklimatizirati, da se material prilagodit temperaturi okolja. Aklimatizacija traja približno sedem do štirinajst dni. Material mora biti od tal dvignjen, da ne vpije vode in da se v času aklimatizacije zunanja vlaga in tista v lesu uravnovesita.

Če urejamo zimski vrt, je naš prvi korak izbira talne obloge za zimski vrt. Pri tem imamo na voljo različne materiale. Če uporabimo lesene terasne deske, se bomo najbolj približali naravnemu videzu. Te lahko kombiniramo s peskom različnih barv, vendar na takem mestu, da preprečimo vnos peska v notranje prostore.

Preden položimo lesene terasne deske, moramo poskrbeti za talno izolacijo. Pri tem lahko uporabimo lesene vlaknene plošče Steico. Izolacija je zelo pomembna v zimskih dneh, ko izgubljamo toploto. Prav tako se izgubi toplote lahko izognemo, če izbiramo temnejše barve, ki absorbirajo svetlobo. Če imamo zimski vrt manjših dimenzij, se priporoča izbira svetlejših barv, ki poleti manj segrevajo.

Vsaka ureditev zunanje površine kot je terasa, balkon, zimski vrt in drugi mora biti premišljeno načrtovana. Pri tem se moramo stalno prilagajati naši okolici in pa vremenskim vplivom, ki so prisotni tam. Ko upoštevamo vse te faktorje, so lesene terasne deske prava izbira. Pred izbiro zunanje talne obloge je zelo priporočljivo, da se posvetujemo s strokovnjakom. Prav tako moramo upoštevati lokalne gradbene predpise za tisto območje.

Pomembno je, da se s poznavalcem talnih oblog posvetujemo glede njihovega vzdrževanja. Ko pravilno in redno čistimo in pazimo na našo talno oblogo, bo ta zdržala daljšo življenjsko dobo. Ne priporoča se uporaba agresivnih čistil, ki lahko poškodujejo površino obloge. Voda je pri čiščenju najbolj nevtralna, vendar se moramo pred tem pozanimati, kakšno temperaturo mora imeti, da bo najbolj primerna za naš izbran material.

Lesene terasne deske


Podjetje nima akcij.

JAF

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »