frischeis_logo


Gotovi parket hrast

Gotovi hrast ni samo prijetnega videza, ampak ima nešteto drugih pozitivnih lastnosti. Med drugimi uravnava nivo vlažnosti, je topel in bolj trpežen od tekstilnih talnih oblog. Če je naša odločitev gotovi parket hrast, potem pri samemu procesu polaganja ne bomo imeli preveč zapletov. Polaga se ga s klik sistemom, ki omogoča enostavno vpetje, pri tem pa ne rabimo uporabiti lepila kot vezni element.

Ko se odločimo za parket hrast, ga položimo na podlago, ki je ravna. Ko polagamo parket je potrebno odstraniti vse nečistoče. Z brusilnim strojem odstranimo vse neravnine. Z izravnalno maso pa zapolnimo vse prisotne luknje, ki lahko nastanejo med rezanjem.

Gotovi parket hrast polagamo na estrih ali na kamnita tla. Po celotnem prostoru se uporabi parna ovira in PE-folija. Polaganje parketa se prične v kotu samega prostora. Delo nam bo olajšalo klado za zabijanje, s katerim bomo posamezne elemente vpeli tesno drug ob drugega. Za polaganje se uporablja tudi zagozda, ki omogoča, da obdržimo enakomeren odmik od stene. Ko zaključujemo moramo paziti, da zadnja vrsta ni preozka. Ključavničarski kotnik nam pomaga označiti odmike in rezanje s pomočjo električne vbodne žage. Lepljenje je nujno potrebno v prostoru, kjer je prisotno talno gretje. Lepilo nanesemo direktno na utor in pero, pri čemer se elementi med seboj spojijo. Da preprečimo presušitev lepila, ostanke lepila obrišemo takoj. Gotovi parket hrast moramo v predelu vrat odrezati s fino žago, da se popolnoma prilagodi. Kjer bomo imeli radiatorje in cevi, je to potrebno nujno označiti. Prekrivnost vrzeli pri ceveh uredimo s pomočjo rozet ogrevalnega sistema.

Zaključne letve je potrebno namestiti ne glede na vrsto talne obloge. Če uporabimo vinil, je namestitev zaključnih letev tudi pomembna. Površino po končani namestitvi ustrezno učistimo, da nam ostanki lepila in kovinski delci ne ostanejo na površini. Vinil hrast s takimi poškodbami ne bi izgledal dobro.

Gotovi parket hrast ni zahteven pri vzdrževanju. Vseeno je pomembno, da se držimo pravil čiščenja, ki nam jih podajo strokovnjaki za talne obloge. Če uporabljamo agresivna čistila, bo to našo površino poškodovalo. Talno oblogo lahko tudi dodatno zaščitimo pred poškodbami tako, da dodamo premaze po čiščenju.

Končni izgled parketa mora pričarati udobje in prijetno vzdušje v prostoru. Če se v domačem prostoru počutimo prijetno, nam bo to koristilo v vsakdanjem življenju. Pomembno je, da je talna obloga v vseh vrstah prostora, primerna in mu dolgo služi.

Gotovi parket hrast


Podjetje nima akcij.

JAF

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »