Gotovi parket hrast

DomovJAFGotovi parket hrast

Gotovi parket hrast

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Gotovi hrast ni samo prijetnega videza, ampak ima nešteto drugih pozitivnih lastnosti. Med drugimi uravnava nivo vlažnosti, je topel in bolj trpežen od tekstilnih talnih oblog. Če je naša odločitev gotovi parket hrast, potem pri samemu procesu polaganja ne bomo imeli preveč zapletov. Polaga se ga s klik sistemom, ki omogoča enostavno vpetje, pri tem pa ne rabimo uporabiti lepila kot vezni element.

Ko se odločimo za parket hrast, ga položimo na podlago, ki je ravna. Ko polagamo parket je potrebno odstraniti vse nečistoče. Z brusilnim strojem odstranimo vse neravnine. Z izravnalno maso pa zapolnimo vse prisotne luknje, ki lahko nastanejo med rezanjem.

Gotovi parket hrast polagamo na estrih ali na kamnita tla. Po celotnem prostoru se uporabi parna ovira in PE-folija. Polaganje parketa se prične v kotu samega prostora. Delo nam bo olajšalo klado za zabijanje, s katerim bomo posamezne elemente vpeli tesno drug ob drugega. Za polaganje se uporablja tudi zagozda, ki omogoča, da obdržimo enakomeren odmik od stene. Ko zaključujemo moramo paziti, da zadnja vrsta ni preozka. Ključavničarski kotnik nam pomaga označiti odmike in rezanje s pomočjo električne vbodne žage. Lepljenje je nujno potrebno v prostoru, kjer je prisotno talno gretje. Lepilo nanesemo direktno na utor in pero, pri čemer se elementi med seboj spojijo. Da preprečimo presušitev lepila, ostanke lepila obrišemo takoj. Gotovi parket hrast moramo v predelu vrat odrezati s fino žago, da se popolnoma prilagodi. Kjer bomo imeli radiatorje in cevi, je to potrebno nujno označiti. Prekrivnost vrzeli pri ceveh uredimo s pomočjo rozet ogrevalnega sistema.

Zaključne letve je potrebno namestiti ne glede na vrsto talne obloge. Če uporabimo vinil, je namestitev zaključnih letev tudi pomembna. Površino po končani namestitvi ustrezno učistimo, da nam ostanki lepila in kovinski delci ne ostanejo na površini. Vinil hrast s takimi poškodbami ne bi izgledal dobro.

Gotovi parket hrast ni zahteven pri vzdrževanju. Vseeno je pomembno, da se držimo pravil čiščenja, ki nam jih podajo strokovnjaki za talne obloge. Če uporabljamo agresivna čistila, bo to našo površino poškodovalo. Talno oblogo lahko tudi dodatno zaščitimo pred poškodbami tako, da dodamo premaze po čiščenju.

Končni izgled parketa mora pričarati udobje in prijetno vzdušje v prostoru. Če se v domačem prostoru počutimo prijetno, nam bo to koristilo v vsakdanjem življenju. Pomembno je, da je talna obloga v vseh vrstah prostora, primerna in mu dolgo služi.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve