frischeis_logo


Fasadne izolacijske plošče

Poznamo več različnih izolacijskih plošč. Vrsta je odvisna od materiala iz katerega so plošče sestavljene. Delimo jih na plošče s priklopom in plošče brez priklopa. Pri naravnih materialih težko zgrešimo. Danes sta v najpogostejši uporabi poliester in kamena volna. Oba materiala imata vse predpisane standarde. Vseeno je pomembno, da vemo prednosti in slabosti vsakega materiala. Velikokrat nam ponudniki lahko zakrijejo pomanjkljivosti določenega materiala. Ni vsaka kamena volna primerna za fasadne izolacijske plošče. Za toplotno izolacijo je potrebno uporabiti takšne plošče, ki bodo ustrezale standardom. Debelina fasadne plošče je odvisna tudi od debeline zidu. Fasadne plošče nimajo predpisanih nobenih standardov za zvočno izolacijo. Pri zvočni izolaciji je najbolje uporabiti kameno volno, ki je hkrati tudi popolnoma negorljiva.

Toplotno izolacijo fasade prilagodimo fizikalnim karakteristikam in tudi slojem zunanje stene. Priljubljena je naravna toplotna izolacija. Materiali, ki so jih včasih uporabljali, so imeli mnogo boljšo toplotno prevodnost kot jih imajo danes. V današnjih dneh porabimo manj zaščitnega materiala oziroma manj debele fasadne izolacijske plošče. Vseeno je debelina fasadnih plošč odvisna od predpisanih standardov. Pri varčevanju z energijo je najbolj učinkovita toplotna izolacija. Povečevanje njene debeline v nedogled vseeno ni potrebno. Upoštevati moramo nasvete strokovnjakov, ki pravijo, da se toplotna izolacija ne zmanjšuje linearno, pač pa se z vsakim dodanim centimetrom zmanjšuje počasneje. Kljub temu, je pomembno, da vsako stavbo obravnavamo kot individuum. Če stavbo kvalitetno toplotno zaščitimo, učinkovito ohranjamo energijo. Strokovnjaki govorijo, da je izolacija iz naravnih vlaken najboljša izbira. Steklena volna je material, ki ga v veliki meri zagovarjajo.

Na kvaliteto zraka v prostoru vpliva tudi material. Tudi, če se odločimo za zelo kvaliteten material ali fasadni sistem, nam to nič ne pomaga, če le ta ni pravilno vgrajen. Vgraditi ga je potrebno na podlago, ki je suha, ravna, čista in trda. Način izvedbe mora potekati po navodilih strokovnjaka. Izvedba kontaktnih fasad je najbolj razširjena. Za njo je priporočljivo pasovno nanašanje lepila na dveh, treh mestih ali pa po sredini. S tem zagotovimo dober oprijem plošče in podaljšamo njeno življenjsko dobo. Plošče iz kamene volne se uporabljajo v primeru sanacij fasad. Pri tem moramo paziti na stanje stare podlage. Vse prisotne neravnine je nujno potrebno izravnati. To lahko naredimo z grobo apneno, cementno malto. Betonske, azbestno cemente površine pa moramo premazati še z namazom, ki poskrbi za boljši oprijem lepila. Pomembno je tudi, da preverimo material za fasadne izolacijske plošče. Naravna izolacija ali pa vsaj njen približek bo vedno najbolj prijazna izbira okolju in nam.

Porabo energije lahko dodatno zmanjšamo, tako da toplotno izoliramo tudi tla proti kleti in strehi. Poraba energije je z dobro zunanjo fasado in notranjo zaščito zmanjšana. S tem lahko zelo privarčujemo. Izbira toplotnega izolacijskega materiala naj bo odvisna od njegove toplotne izolativnosti. Fasadne plošče za izolacijo naj bodo iz kvalitetnega materiala, najboljša izbira pa je toplotna izolacija Steico. V zadnjih časih so se materiala za fasadne izolacijske plošče zelo izboljšali. Slaba stran tega je, da je njihova cena zaradi tega višja. Komponenta fasadnega sistema morajo biti med seboj dobro prilagojene, da dosežemo optimalno funkcionalnost fasade.

Fasadne izolacijske plošče


Podjetje nima akcij.

JAF

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »