bike-shop


Športni modrček

Vsak poskok, ki ga napravimo, hkrati poskakujejo tudi vaše prsi. Ne le dol in gor ampak tudi vstran, ven in noter. Če nimate dovolj opore, se prsi košarice A premikajo do 4 centimetre. Košarica D pa poskakuje med 5 in 8 centimetrov. To je lahko boleče. Zato potrebujete športni modrček, ki bo nudil vašim prsim pravilno oporo med športnimi aktivnostmi.

Prsi so sestavljene iz maščobe, žleznega tkiva in kože. Se pravi, da jih pokonci drži samo koža in tkivo. Vsako raztezanje, še zlasti dolgotrajno; sem spadajo vse oblike vadb; povzročijo, da se prsi hitreje povesijo. Zaradi tega dejstva mora športni modrček postati obvezna oprema, ne glede na tip vadbe ali velikosti prsi. Navaden modrček ni primeren za vadbo zaradi podporne kosti. Ta nam lahko med samo vadbo in nenehnim gibanjem prsi povzroči odrgnine pod prsmi. Ravno tako nam ne nudi zadostne podpore.

Neprimeren material in kroj nam lahko povzroči vnetje bradavic. Tanke naramnice klasičnih modrcev, lahko povzročijo odrgnine na ramenih. Gorska kolesa in gorsko kolesarjenje je za tak tip poškodbe zelo dovzetno. Sintetični modrci med samo vadbo ne dihajo, kar ni dobro za kožo.

Kako izberemo ustrezen športni modrček? V trgovini nam je bil modrček popolnoma prav. Ko pa smo prvič šli z njim na vadbo in smo se začeli gibati, pa prsi nikakor niso hoteli stati na svojem mestu. Večina žensk dela najpogostejšo napako  pri izbiri premajhne košarice. Rezultati raziskav so pokazale, da samo 15-20 odstotkov žensk nosi ustrezen modrček.

Cestna kolesa in njihova uporaba ne zahteva športnega modrčka. Ker prekolesarimo krajše razdalje, recimo do službe ali trgovine, prsi niso izpostavljene velikim obremenitvam. Za treking kolo pa že moramo nositi športni modrček, ker prihaja do velikih obremenitev. Modrček mora zagotavljati opora na treh točkah: košarici, pasu okoli trupa in naramnicah. Če so naramnice manj elastične, bomo imeli boljšo oporo. Enako velja za košarice; manj elastične so boljša opora. Elastičen pas naj se lepo prilega, nikakor pa ne sme biti pretesen.

Za pravilen nakup športnega modrčka upoštevajte dva pravila: funkcionalnost in vzemite si čas za izbiro. Priporočeno je, da ima športni modrček zapenjanje na več zaponk, naramnice naj bodo široke. Številke se razlikujejo od klasičnega, ker imajo drugačen kroj. Pomembno je, da se morate v njem počutiti dobro. Material mora dihati s kožo, se hitro sušiti in v primeru, da imamo občutljivo kožo, mora biti bombažen.

Kadar kupujete modrček za vadbe, kjer veliko poskakujete, morate izbrati kroj, kjer se na hrbtu naramnice prekrižajo. Za velike prsi je priporočljivo, da si najprej nadenete športni modrček. Nato oblečete športno majico, ki ima vstavljen še en modrček. Kadar boste hodili na mirne vadbe brez poskakovanja, recimo na pilates ali jogo, lahko oblečete majice ali športni modrček, ki ima rahlo podporo. Morajo biti udobni in iz lahkega materiala.

Vedno se mora modrček prilegati. Nikakor nam ne sme biti ohlapen ali pa pretesen. To je pomembno zlasti pri kolesarjenju, kjer smo izpostavljeni daljši prisiljeni drži. Ne glede ali uporabljamo električno kolo ali katero koli drugo kolo. Priporočljivo je imeti rezervni modrček s seboj, da ga lahko zamenjamo z mokrim in tako poskrbimo za naše zdravje.

Športni modrček


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 1637487000

Davčna številka: SI57358699

Rimska cesta 78, 3311 Šempeter

http://www.bike-shop.si

info@bike-shop.si

03 700 1120

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »