bike-shop


Otroška kolesa

Dvokolesno prevozno sredstvo na človeški pogon je poganjalec ali drezina. Poganjalec je predhodnik kolesa, izum barona Drais Karl-a. patent je bil prijavljen v Franciji februarja 1818. Hitro je postalo priljubljeno novo prevozno sredstvo, še posebno v Angliji in Franciji. Ker so bili ponekod pešci ogroženi, so prepovedali njihovo uporabo. V šestdesetih letih 19 stoletja so poganjalcu dodali dodatne ročice in stopalke. Tako so poganjalec razvili v kolo.

Poganjalec kot prvo enosledno kolo, je bilo sestavljeno iz dveh zaporednih koles. Ta so bila povezana z lesenim ogrodjem, kjer je bil pritrjen sedlo oziroma sedež. Krmili pa smo jo z ročnim krmilom. Poganjalec se je poganjal z odrivom nog. Danes jih uporabljamo kot pripomoček za razvoj otrokovega ravnotežja. Ker otrok na njem najprej sedi in z nogami ohranja ravnotežje. Ko se privadi na ohranjanje ravnotežja, se z uporabo nog prične odrivati. Od začetka je to samo hoja, kasneje teče. Ko pridobi dovolj hitrosti in samozavesti, prične noge krčiti in tako začne s svojo samostojno vožnjo po dveh kolesih. Nekaterim gre ta proces malo počasneje, zato imajo otroška kolesa dodatna pomožna kolesa, da se otrok popolnoma navadi vsega naštetega.

Prvo otroško kolo, izberemo pri 3 ali 4 letih starosti. Takrat otrok že obvlada lovljenje ravnotežja. Otroška kolesa velikosti 12 in 16 col imajo priložena pomožna koleščka. Ti jim pomagajo pri prvih kolesarskih metrih. Po potrebi se jih lahko odstrani, da otroci pridobijo tudi nekaj pomembnosti nasproti svojim vrstnikom, ki jih še vedno uporabljajo. Enako kot pri odraslih, tudi otroška kolesa ločimo glede namena uporabe, oblikah okvirja in opreme. Enostavno ločimo med dekliškimi in fantovskimi kolesi, mestnimi in gorskimi kolesi. Velikost otroškega kolesa določimo glede na velikost obročev (gum). Okvir ima samo eno velikost. Obroči pa imajo 12. 16, 20 in 24 col. Pri velikosti 26 col, pa imamo tudi različne velikosti okvirjev, kjer so manjši primerni za otroke od 15 let starosti naprej.

Otroška kolesa imajo značilen okvir, ki ima znižano zgornjo cev. To omogoča otroku lažje sestopanje s kolesa. Kolesarska trgovina naj bo pravilno izbrana, kjer bodo imeli veliko izbiro raznih modelov. Dobro je, da nam prodajno osebje pomaga izbrati pravilno velikost otroškega kolesa. Nikakor ni dober izbor za otroka nakup e kolesa, saj še ne obvladuje vseh veščin z rokovanjem naprednega prevoznega sredstva.

Enako velja za prestave. Od začetka naj bo kolo brez prestav. Kasneje naj ima otroško kolo enostaven mehanizem, vrtljiv ročaj na krmilu. Podobno velja za zavore. Od začetka je primerna nožna zavora, ker koordinacija rok pri otroku še ni toliko dobro razvita. To še posebno mislim na sprejemanje odločitve leva in desna. S tem pa seveda prva in zadnja zavora. Otrok lahko kaj hitro zamenja levo in desno in bo večkrat po nepotrebnem padel, če bo napačno uporabljal prvo zavoro namesto zadnje. Nožna zavora pa ne potrebuje drugega kot samo pritisniti na pedala in se ustaviti.

Vse ponudbe iz rubrike električno kolo akcija, niso primerne za oglede pri izbiri otroškega kolesa. Otroška kolesa naj bodo otrokom všeč, da se bodo radi z njimi vozili skupaj s starši, ki uporabljajo treking kolo. Po potrebi mu ga pomagamo dodatno okrasiti s kakšnimi nalepkami, da ga bo še bolj zadovoljno uporabljal. Ne pozabimo na zvonec in čelado!

Otroška kolesa


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 1637487000

Davčna številka: SI57358699

Rimska cesta 78, 3311 Šempeter

http://www.bike-shop.si

info@bike-shop.si

03 700 1120

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »