bike-shop


Električna kolesa

Pri nakupu električnega kolesa je dobro, da si izberete električno kolo, ki bo primerno za vaš stil vožnje. Električna kolesa so namenjena različnim ljudem in za različne namene. Katerega bomo izbrali, je pomembno od nas. Na trgu je veliko različnih modelov. Naprej moramo ugotoviti, za katere terene ga bomo najbolj pogosto uporabljali.

E kolesa lahko uporabljamo za različne vrste dejavnosti. Lahko ga uporabljamo za prevoz v službo, umirjeno in sproščujočo vožnjo, gorsko kolesarjenje, terensko vožnjo, prevoz otroka, cestno kolesarjenje, mogoče za vožnjo na neasfaltiranih površinah ali vožnjo po snegu. To je dobro vedeti pred samim nakupom električnega kolesa. Priporočljivo je, da se za nasvet obrnete na prodajalca, ki vam bo pomagal pri končni izbiri.

Pomemben vidik pri odločitvi je baterija, ki jih uporabljajo električna kolesa. Za pogon imajo Litij-ionske baterije, ki so bolj kakovostne in lažje. Hitro se napolnijo in imajo daljši rok trajanja. Kakovostna baterija pomeni veliko razliko pri sami vožnji. Če z baterijo ravnamo skrbno, podaljšujemo njeno življenjsko dobo. Ciklus polnjenja lahko na ta način podaljšamo tudi do 2.000 pol polnilnih ciklov. Polnjene do konca najbolj pogosto traja dve do tri ure. Polnilni cikel je odvisen tako od proizvajalca baterije, same zmogljivosti baterije in kemije, ki so jo uporabili pri izdelavi baterije. Klasičnim baterijam se izognite pri nakupu. Klasične baterije so manj zmogljive in veliko težje. Izbor Li-lo baterije, kakovostnejših znamk vas ne bo razočaralo.

Električna kolesa naj bodo varna. Tako lahko preprečimo nastanek požara ali hujših poškodb pri vožnji. Enako pomembno je, da pred nakupom preverimo ali ima električno kolo vse potrebne certifikate. Preverimo ali je skladen za uporabo znotraj EU in, da ima nameščene akumulatorje visoke kakovosti.

Na spletu lahko v rubriki električno kolo akcija preverimo cene. Električna kolesa imajo lahko zelo visoke cene zaradi vgrajenih materialov. Še zlasti to velja pri bateriji. Ni znak, da poceni električno kolo ni dobro. Vedno je potrebno upoštevati končni doseg, zmogljivost in kvaliteto vgrajenih materialov. Cene primernega modela se gibljejo okoli 900 € in naprej.

Lahko se odločite za osnovni model, ki je skoraj enak kot gorsko kolo. Vprašanje je koliko časa boste z njim zadovoljni ? Če upoštevamo okvir, funkcionalne zavore, druge komponente in vzmetenje, so električna kolesa tega ranga, draga. Če se odločimo še za model, ki ima nameščen sredinski motor, kjer je izkoristek moči največji, se cena lahko bistveno dvigne. Višja cena v tem primeru pomeni boljše električno kolo in daljši rok trajanja.

Če ste v dilemi med izborom električnega skiroja ali e-kolo, je edini odgovor za kaj potrebujete prevozno sredstvo. Če ga boste uporabljali samo za kratke razdalje, potem je bolj smiselno kupiti električni skiro. Za daljše razdalje pa je električno kolo prava izbira.

Še najbolj bistveni podatek je doseg z eno polnitvijo baterije. Večina proizvajalcev omogoča izračune dosega. Tako lahko lažje primerjamo razlike med modeli. Seveda moramo upoštevati vse parametre, ki vplivajo na vožnjo. Če imamo veliko klancev, si verjetno ne želimo, da bi nam na sredini klanca zmanjkalo moči. Končni doseg je vedno odvisen od terena, teže voznika, tipa baterije in motorja. Upoštevati pa moramo dejstvo, da če vozimo v klanec, se baterija prazni hitreje.

Električna kolesa


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 1637487000

Davčna številka: SI57358699

Rimska cesta 78, 3311 Šempeter

http://www.bike-shop.si

info@bike-shop.si

03 700 1120

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »