bike-shop


Cestno kolo

Cestno kolo, ki ga nekateri imenujejo tudi bicikel ali dvokolo, je prevozno sredstvo brez lastnega pogona. Sestavlja ga ogrodje, dva kolesa, kjer je zadnje kolo povezano preko verige in zobnikov s pedaloma in gonilko. S pritiskom na pedali poganjamo kolo. Usmerjamo ga preko krmila, kjer imamo nameščene zavore in zvonec. Cestno kolo se je izkazalo kot izredno učinkovit način prevoza. Še zlasti v času, ko denarja ni bilo veliko. Enako učinkovit je tudi v mestih, kjer je gost promet in veliko število prebivalcev.

Kolo predstavlja najbolj množično obliko prevoza. Uporabljamo ga kot igračo, kot športni pripomoček, služi nam kot rekvizit za hitrostna tekmovanja. Uporaben pa je za razne kurirske in prevozne storitve po mestih. Uporabljajo jih pošte po celem svetu. Najdemo jih pa tudi kot standardni del opreme policije in vojske. Od prvotnih zasnov do danes ni velikih sprememb v zasnovi koles. Spremenili so se uporabljeni materiali, ki vplivajo na težo in hitrost koles.

Veliko navdiha je kolo pustilo pri razvoju novejših industrijskih metod. Veliko komponent, pri razvoju avtomobila, je bilo razvitih za kolesa. Recimo pnevmatike, verižni pogon za zobce, kroglični ležaji in ostalo.

Za izdelavo čim lažjega kolesa poteka boj med proizvajalci. Še zlasti je to pomembno pri profesionalnih kolesarjih. Enako velja za e kolesa, kjer prevladuje boj pri bateriji in dometu kolesa z eno polnitvijo baterije. Tako lahko v spletnih trgovinah pod skupino električno kolo akcija najdemo veliko modelov, ki so cenovno ugodni. Razlike se potem pokažejo pri primerjavi izkoristka električne moči in hitrost polnitve baterije. Domet nam pomagajo izračunati svetovalci in kolesarska trgovina, kjer bomo izbirali model.

Treking kolo ni enak kot cestno kolo. Razlika je, da treking kolesa lahko vozimo po makadam cestiščih. Cestno kolo pa je lahko na makadam podlagi zelo občutljivo in se lahko hitreje obrabi. Za vsa kolesa je potrebno skrbeti na način, kot skrbimo za ostala prevozna sredstva. Samo popravila težko izvedemo zaradi zapletenosti določenih delov kolesa. Zato lahko določen dele zamenjamo samostojno, ker jih zamenjamo kot cel sklop. Veliko stvari pa se navezuje še na druge dele kolesa. Take posege naj opravi usposobljen serviser, ki ima za to primerno orodje in znanje. Manjše posege se moramo sami naučiti in tudi nakupiti ustrezno orodje in primerne rezerve dele. Tako se izognemo neprijetnim situacijam in reševanjem manjših okvar pri kolesarjenju.

Pri vožnji cestnega kolesa ne potrebujemo posebne obleke. Cestno kolo lahko vozimo v vsakdanjih oblačilih. Paziti je potrebno zlasti pri ženski populaciji, da se predolga krila ne zapletejo v verigo ali zaidejo med žice, ki so prepletene na kolesu. Športni modrček za cestno kolesarjenje ni potreben, saj ne prihaja do velikih obremenitev na prsi.

Kolesa dosegajo velik razcvet tudi z tako imenovanim delitvenim sistemom uporabe koles. Tako lahko na določenih lokacijah v mestih kolo prevzamemo in ga na drugem koncu mesta pustimo. Tako prihranimo na času, ki ga porabimo za premik iz točka A na točko B. Lahko ga uporabimo 24 ur na dan in za njegovo uporabo plačamo simbolično ceno. Celoten postopek izposoje nam vzame nekaj minut časa in ni zahteven.

Cestno kolo


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 1637487000

Davčna številka: SI57358699

Rimska cesta 78, 3311 Šempeter

http://www.bike-shop.si

info@bike-shop.si

03 700 1120

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »