bike-shop


Cestna kolesa

Kolesarski šport in cestna kolesa so v stalnem zagonu. Tehnologija se spreminja in izpopolnjuje. Materiali so v naprednih tehnoloških rešitvah prignali proces in razvoj koles na višje obrate. Zaradi vsega naštetega pri razvoju, je nakup koles postal  bolj zapleten, kot je sprva videti.

Nakup e kolesa zahteva določeno stopnjo poznavanja naših potreb in zmožnosti. Cestna kolesa pa potrebujejo še nekoliko več odgovorov pred nakupom. Cestno kolesarstvo je zelo širok pojem. Ne gre samo za kolo z ukrivljenim krmilom in ozkimi plašči. Imamo več podkategorij cestnih koles, ki so ozko usmerjena določenim zahtevam ter potrebam kolesarjev. Osebne stvari do mobilnega telefona, prenosnika ali avtomobila so personalizirane. Zato je tudi kolesarska industrija začela slediti temu trendu. Gorska kolesa so lažja za izbiro, kot cestna kolesa. Cestno kolo potrebuje malo več vprašanj in odgovorov, pred končno izbiro. Kje bomo kolesarili, koliko bomo kolesarili, upoštevanje naših omejitev, kot so starost, teža, morebitne pretekle poškodbe, višina sredstev pri nakupu in seveda naša pričakovanja.

Pri nakupu koles je podobno kot športni modrček in njegov nakup. Posledica napak je pomanjkanje informacij ter znanja o kolesarjenju in opremi potrebni za kolesarjenje. Najbolj boleče napake so tiste, ki z izbiro napačne dimenzije ali velikosti kolesa in opreme pripeljejo do bolečin. Bolečine se lahko pojavijo v hrbtu, ramenih, vratu, dlaneh in podobno. Druge vrste težav so povezane z opremo in njeno kakovostjo, ker najosnovnejša kolesa ne zagotavljajo natančnega, tihega in zanesljivega delovanja. Kupci pogosto izberejo napačno kolo, ker so se za nakup prehitro odločili. Tukaj botrujejo nestrokovni nasveti, podobe tekmovalnih kolesarjev na televiziji in velikokrat ponudba koles v akciji po posebno ugodnih cenah.

Izbira ustrezne velikosti kolesa je ključna. Vpliva na položaj telesa pri kolesarjenju, težišče, udobje in vozne lastnosti. Veliko ljudi izbira kolo na podlagi svoje višine. Razkorak oziroma dolžina nog definirata velikost okvirja, ki ga potrebujemo. Poleg tega na dimenzijo okvirja in ostalih komponent (gonilke, krmilo in krmilna opora, sedež) vplivajo še stopala, dolžina rok, naša velikost dlani, širina medenice in ramen, razmak sedalnih kosti in še kaj.

Cestna kolesa izbiramo na podlagi naših kolesarskih izkušenj in na podatek, koliko kilometrov bomo prevozili v eni sezoni. Tako bomo zmanjšali možnost napačne odločitve. Kolesarji z veliko kilometrine točno vedo, kaj specifičen model kolesa ali komponente prinašajo. Novinci, oziroma začetniki, pa se morajo nujno posvetovati s kolesarskim strokovnjakom.

Osnova cestnega kolesa je vožnja po asfaltnih površinah. Segment koles pa se nagiba tudi k vožnji po makadamu. To je čedalje bolj priljubljeno in tudi trendi industrijo približujejo k izdelavi koles, ki bodo združevala asfalt in makadam. Tako bodo kolesarji imeli možnost raziskovanja. Istočasno pa se bodo umaknili iz prepolnih cest, kjer kraljuje pločevina. Seveda so tukaj ljubitelji klancev. Ti bodo posegali po zelo lahkih modelih. Drugi bodo iskali modele, ki bodo razvili veliko hitrost. To pomeni izdelavo aerodinamičnih koles. Kolo mora biti odraz kolesarjevih kilometrov. Enako velja za oblačila, ki jih je potrebno nakupovati s premislekom in predvsem z vidika načina kolesarjenja. Poskrbeti moramo za nujno servisno opremo in rezervne dele, ki jih po potrebi tudi sami zamenjamo. Znati moramo tudi odpraviti manjše okvare, saj vedno nimamo servisa koles za prvim vogalom.

Cestna kolesa


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 1637487000

Davčna številka: SI57358699

Rimska cesta 78, 3311 Šempeter

http://www.bike-shop.si

info@bike-shop.si

03 700 1120

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »