Hotel Gašperin


Smučanje Bohinj

Smučanje je v Sloveniji zelo razvit šport in tudi v Bohinju se nahaja prelepo smučišče. Smučanje v Bohinju nudi nepozabno doživetje, ki ga ne gre kar tako pozabiti. Nad bohinjskim jezerom, se nahaja smučišče vogel, ki nudi nepozabno panoramo.

Slovenija ponuja obiskovalcem zimskih radosti ker nekaj možnosti za aktivno smučanje. Slovenija premore kar nekaj smučarskih središč, kot so; Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje, Rogla, Bovec, Bohinj, Cerkno, Kope ter kar nekaj manjših smučišč kot so Bovec, Golte in še nekaj bi se jih našlo. Smučanje Bohinj si lahko omislite tudi v Julijskih alpah, kjer so vam na voljo smučišča Vogel, Senožeta in Pokljuka. Tako lahko še tako zahteven smukač najde vrsto različnih prog za preživljanje zimskih dni na snegu. Na smučišče Vogel vas popelje nihalka, ki obratuje od zgodnjih jutranjih ur do poznega popoldneva in vozi na vsake pol ure. Gondolska žičnica je bila popolnoma obnovljena leta 2001 ter nudi kapaciteto prevoza 950 oseb. Smučišče Vogel nudi smučanje po strmih progah, namenjene smučanju in boardanju. Ponujajo vam tudi najem smučarske opreme in smučarsko šolo. Smučišče Vogel je eno izmed redkih smučišč v Sloveniji, ki ponuja smučanje na samo naravnem snegu – brez zasneževanja in nudi panoramski razgled na Triglavsko pogorje, vse do Kamniških alp. Smučišče Vogel se nahaja na višini 1535 metrov, nato se višje popeljete še z žičnico do višje ležečih prog. Toda kljub vsemu veličasnemu okolju, ki ga nudi smučišče Vogel, je smučanje tukaj nezahtevno z odlično urejenimi progami. Organizatorji smučanja na Voglu pa niso pozabili niti na tekače na smučeh – za njih vsako leto uredijo tudi krajšo tekaško progo, primerno za prosti tek na smučeh. Otvoritev smučanja na Voglu se vsako leto obeleži z posebej ugodno ponudbo nakupa smučarskih vozovnic ter druge dodatne ponudbe.

Tradicionalna prireditev na smučišču Vogel je odprto prvenstvo v veleslalomu za pokal Vogel. Smučarske tekme se lahko udeležijo vsi obiskovalci, ki svojo prisotnost na tekomovanju prijavijo na samem štaru na smučišču Vogel. Seveda pa niso pozabili na posebno smučanje za ženski del smukačev – tako na materinski dan tradicionalno pripravljajo smučanje samo za predstavnice nežnejšega spola.

Prav tako ponujajo na smučišču Vogel nakup vikend paket počitnic ter že tradicionalno silvestrovanje na Voglu, ki poteka v prijetnem obijantu bara Čuk.  Bohinjci tako poskrbijo za dogajanje na smučišču Vogel čez celotno zimsko sezono, ter ogledom Vogla med poletnimi meseci.

Omeniti je pomembno razgled iz smučišča Vogel nad jezerom Bohinj na okolišče Bohinjske hribe. Vogel ski center prav tako leži v osrčju območja Triglavskega narodnega parka, Prvo smučanje na smučišču Vogel pa sega v leto 1964.

 

Smučanje Bohinj


Podjetje nima akcij.

 
Nahajamo se v majhni vasi Ribčev Laz v spodnji Bohinjski dolini v bližini turističnega centra.
 
Oddaljeni smo samo 5 minut hoje od Bohinjskega jezera, trgovin in restavracij.

Ribčev Laz 36a 4265 Bohinjsko jezero

http://www.gasperin-bohinj.com/

peter.gasperin@siol.net

+386 (0) 41 540 805

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »