Hotel Gašperin


Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero velja za slovensko naravno znamenitost in je eden izmed izredno lepih in mirnih krajev v Sloveniji.  Ponaša se s svojo neponovljivo naravo, ki nobenega obiskovalca ne pusti ravnodušnega. Bohinjsko jezero in kraji ob njem, o katerih bomo v nadaljevanju povedali več , so res nepozabna doživetje.

Bohinjsko jezero, ki leži  v osrčju Triglavskega narodnega parka, v Julijskih Aplah, v severozahodnem delu Slovenije je največje naravno in stalno jezero v Sloveniji.  

 Območje okrog Bohinjskega jezera je veliko manj razvito v primerjavi z manjšim in turistično bolj obiskanim Blejskim jezerom, vendar prav to daje Bohinjskemu jezeru njegovo edinost in enkratnost. Bohinjsko jezero je kristalno jasno – v njem lahko občudujemo odsev bleščečih okoliških gora. Prijetna pot, v celoti dolga 11 km vodi okrog celotnega Bohinjskega jezera, tako da  si lahko samo jezero v celoti ogledamo v nekaj urah hoda. Lepši del poti se začne v kraju Ribčev laz, kjer zavijemo preko mostu, pot nas nato pelje čez gozdno pot, ki je v večini zelo lepo urejena in lepo prehodna. Pot poteka v večini ob robu Bohinjskega jezera, tako da se lahko med uživanjem gorskih lepot ustavimo, skopamo, posedimo na klopci ob Bohinjskem jezeru, ali pa se samo osvežimo ob enem od izvirov, ki so speljani ob poti in ponujajo svežo gosko vodo. Bohinjsko jezero je znano tudi po svetovno znanih pisateljih, ki so svoja najboljša dela napisali prav ob pogledu na Bohinjsko jezero. Ena izmed takih je pisateljica Agatha Christie, ki je ob jezeru napisala nekaj svojih zelo uspešnih knjižnih romanov. Seveda se v večini vse zgodbe odvijajo ob jezeru, Bohinjskem jezeru. Bohinjsko jezero je biser Bohinja, saj nudi obiskovalcu nepozabno doživetje in v vsej svoji velikosti in dostopnosti do jezera nudi občutek, da obstajate samo vi in jezero.  Voda v Bohinjskem jezeru se lahko  v poletnih mesecih segreje tudi do 22 stopinj  v večini časa pa je zelo osvežilna in pravi balzam za vroče poletne dni.

Sama dolžina obale Bohinjskega jezera meri skupno nekaj manj kot  11 kilometrov, dolžina jezera pa meri  4.350 metrov.

Nad vzhodnem bregu Bohinjskega jezera stoji znamenita gotska cerkev Sv. Janeza Krstnika, ki ima baročni zvonik in pokrito vhodno lopo. Gotski prezbiterij je nastal okoli leta 1400, zvonik ob njem so v 18. stoletju nadzidali in v gotskem stilu prekrili s skodlami.  Pokrita lopa, ki stoji ob cerkvi je gotska, tlakovana s prodniki. Na steni cerkve si lahko ogledamo ostanke s prizori iz življenja Janeza Krstnika. Samo notranjskost cekrve krasijo freske iz različnih časovnih obdobij.

Ob osvežitvi v jezeru Bohinj ter ogledu znamenite cerkve, Bohinj ponuja tudi obilo športnih, pohodniških in adrenaliskih užitkov. Prav tako pa se lahko iz Bohinja odpravite na pohod okrog triglavskih sedmerih jezer.

Okrog jezera Bohinj se nahaja kar nekaj manjših privat hotelov. Eden zelo obiskanih in prijetnih je tudi družinski hotel Gašperin, ki se najaha le nekaj sto metro stran od jezera Bohinj. Tako se lahko peš podate na sprehod do jezera Bohinj. Hotel Gašperin vam nudi zelo udobno bivanje s prekrasnim pogledom na gore. Začeti dan z zajtrkom na terasi hotela Gašperin in neverjetnim pogledom na gore je nekaj nepozabnega. V hotelu Gašperin, vam nudijo bivanje v poletnem kot tudi zimskem času, pravtako pa nudijo bivanje v sobah z možnostjo zajtrka ter najem apartmaja z lastno kuhinjo. Osebje hotela ob jezeru je zelo prijazno in vam bo zelo rado ponudilo tudi informacije za aktivno preživljanje prostega časa v Bohinju.

 

Bohinjsko jezero


Podjetje nima akcij.

 
Nahajamo se v majhni vasi Ribčev Laz v spodnji Bohinjski dolini v bližini turističnega centra.
 
Oddaljeni smo samo 5 minut hoje od Bohinjskega jezera, trgovin in restavracij.

Ribčev Laz 36a 4265 Bohinjsko jezero

http://www.gasperin-bohinj.com/

peter.gasperin@siol.net

+386 (0) 41 540 805

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »