frischeis_logo


WPC terasne deske

Pred vgradnjo WPC terasne deske hranite na suhem in dobro prezračevanem mestu. Dobro je preveriti pred vgradnjo ali na območju gradnje, veljajo kakršnekoli gradbene zahteve ali omejitve. Talna površina, kjer se bodo postavljale WPC zunanje talne obloge, naj bodo čista, ravna in predvsem suha. WPC zunanja talna obloga, se ne sme polagati kot sestavni del podloge, kjer je namen podloge, da prenaša obremenitve. Zato se jih lahko vgrajuje le na utrjeno betonsko ploščo. Če bi jo vgradili na drenažo, moramo pred tem vgraditi dodatno pod konstrukcijo. Pod konstrukcija je lahko lesena ali iz aluminija. Pod konstrukcija bo potem uspešno prenašala obremenitve. Za pritrditev se uporabljajo vijaki. V kolikor bi želeli uporabiti žeblje in kladiva, je potrebno upoštevati poškodovanje plošč.

Prednosti WPC terasne deske so: naraven videz, deske se ne cepijo in so prijazne do bosih nog, kadar so deske mokre ne drsijo, se ne lomijo, deske ne razpadajo, ne gnijejo in se ne razkrajajo. Tukaj so še stroški vzdrževanja, ki jih ni, ker desk ni potrebno lakirati, oljiti in barvati. Enostavno polaganje in širok spekter uporabe. Lahko jih uporabimo na terasah, okoli bazenov, kot talne obloge za zimski vrt, pomole in fasade. Barvni odtenek je obstojen in s časom samo malenkostno posvetli.

Njihov naravni videz omogoča WPC deskam popolno optično uskladitev z vrtom, če jih uporabimo na terasah, ograjah ali fasadah. Če primerjamo les in WPC desko, je vzdrževanje lesa bistveno bolj zahtevno opravilo. Potrebno je les prebarvati, prelakirati, oljiti in brusiti. WPC terasne deske nič od tega ne potrebujejo. Različne barve in površine, omogočajo različne možnosti pri izvedbi in načrtovanju. Lahko nadomestijo lesene terasne deske na terasi, strešnih vrtovih, balkonih, fasadah, bazenih, prehodih, zimskih vrtovih in še kje v zunanjih površinah, ki jih opremljamo.

Čistimo jih z mokro krpo, brusnim papirjem ali z visokotlačnim čistilcem, maksimalno do pritiska 60 barov.  V vodi se priporoča uporaba nevtralnih čistil. Nikakor pa se ne priporoča uporaba agresivnih čistil, ker ta lahko razkrajajo površino na deskah. Če deske redno čistimo z vodo, so popolnoma odporne na razvoj in rast gliv, mahov in lišajev. Na površini WPC desk se lahko takoj po vgradnji pojavijo vodni madeži. To se zgodi, ko voda izhlapi. Gre za začasen pojav, ki po približno dveh mesecih sam od sebe popolnoma izgine. Lahko pa ga odstranimo tudi s pomočjo jeklene volne. V primeru blata in prahu, deske poškropimo z vročo vodo, ki ima dodano blago čistilo. Če so madeži trdovratnejši, jih odstranimo s krtačo. Kadar gre za praske, oljne madeže, madeže rdečega vina in podobnih madežev, WPC terasne deske očistimo z jekleno volno ali brusnim papirjem granulacije 220. Madeži se rahlo pobrusijo in nato umijejo z vročo vodo.

V primerjavi so terasne deske veliko bolj zahtevne za vzdrževanje, kot WPC deske. WPC desk ni potrebno vzdrževati, kar je velika prednost. Samo življenjsko dobo jim podaljšamo s premazovanjem, ter zaščito površine. Uporabimo lahko enako olje, kot se uporablja za lesene talne obloge. Površina WPC plošč vpije olje in prepreči vstop vode. Površina plošče postane po premazu bolj intenzivna.

WPC terasne deske


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »