frischeis_logo


Vinil hrast

Vinilne talne obloge nekateri poznajo kot PVC talne obloge, ker so narejene iz PVc.ja. Naj bolj pogosta debelina vinilnih talnih oblog je dva, do pet milimetrov. Debelina obrabnega sloja pa se giblje med 0,1 do enega milimetra. Vinil ima veliko različnih vzorcev površin. Imitacije lesa, kamna, tekstila, granita, keramike, tekstila in drugo. Vinil hrast ima nosilni sloj, kjer je vloga nosilnega sloja, da zagotovi ustrezno stabilnost vinilne podloge. Obrabni sloj pa ščiti površino vinila pred obrabo. Razredi obrabe so označeni s številkami od 21 do 43. Številke 21 do 23 so namenjeni domači uporabi. Številke 31 do 34 komercialni rabi. Številke od 41 do 43 pa industrijski rabi. Vinil hrast lahko uporabimo kot zamenjavo za parket za talno gretje.

Poznamo heterogene in homogene vinile. Heterogen vinil je sestavljen po debelini, iz več slojev. Vse skupaj prekriva obrabni sloj. Homogen vinil pa je po debelini sestavljen iz enega sloja materiala. Obe vrsti lahko kupimo v rolah ali ploščah. Najpogostejša uporaba vinila je v javnih prostorih. Zadnje časa pa se vedno bolj uveljavlja v stanovanjih. Salon talnih oblog Ljubljana ima na voljo več različnih vrst vinilnih talnih oblog. V salonu si lahko primerjavo ogledamo na vzorcih, ki so razstavljeni.

Vinilne plošče lahko polagamo na trdna, suha, ravna in glatka tla. Lepimo jih na površino ali polagamo plavajoče. Vinil je primerna talna obloga za vse prostore v hiši. Stiki niso vodotesni. Zaradi tega lahko pride do pronicanja vode med stiki in posledično do poškodb talne obloge. Temu se lahko izognemo z varjenjem stikov ali z uporabo posebnega lepila. Tako postane vinil primeren za vlažne prostore, kot je kopalnica. Vinil hrast kot talna obloga ni primeren za zimske vrtove. Tam nastajajo prevelike temperaturne razlike za vinil. Nad talno ogrevanje se lahko vinil polaga, vendar pod pogojem, da se temperatura ogrevanih tal ne sme ogreti nad 28°C. v primeru polaganja pri talnem gretju, je potrebno vinil lepiti na podlago.

Vzdrževanje je dokaj preprosto. Čisti se jih lahko s sesalnikom ali krpo, ki je vlažna. Nikakor pa ne smemo uporabiti agresivnih čistilnih sredstev. Hrapave površine v svetlejših barvnih tonih, so bolj podvržene risom čevljev. Zato je dobro, da o tem razmislimo, ker jih je težje očistiti.

Ker je PVC glavna sestavina vinilov, lahko vsebuje zdravju škodljive snovi. Pred samim nakupom je potrebno preveriti ali ima vinil, ki ga kupujemo ekološki certifikat. Vinil hrast ima osnovni certifikat za PVC, tako imenovano izjavo o lastnostih. Lahko se priloži tudi antibakterijski certifikat, certifikat o vsebnosti ftalatov in antistatični certifikat uporabljenega materiala. Željeno je, da se pri lepljenju vinila, uporablja kvalitetno lepilo z vlakni. Če se odločimo za plavajoče polaganje, pa je priporočljiva uporaba proti drsnega premaza ali uporabo samolepilne folije. Vinil pred pričetkom vgradnje aklimatiziramo vsaj dva dni v prostorih, kjer ga bomo vgradili. Tako bo prevzel trenutno temperaturo prostora.

Tudi pri polaganju gotovega parketa, še zlasti za gotovi parket hrast, velja pravilo, da ga pred samo vgradnjo par dni prej prenesemo v prostor, kjer ga bomo položili. Tako material pravočasno prevzame lastnosti prostora, predvsem trenutno temperaturo in vlažnost prostora.

Vinil hrast


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »