frischeis_logo


Toplotna izolacija

Velikokrat se jezimo, da za ogrevanje namenimo preveč denarja. Prostore seveda moramo ogrevati, sicer se lahko kje pojavi plesen, pa tudi delo, kakršno koli, je moteno, če nas zebe. Tudi, če se odločamo za gradnjo hiše, je potrebno dobro razmisliti kakšna bo toplotna izolacija. Tudi, ko gre samo za naša oblačila, ki jih nosimo pozimi, porabimo za nakup veliko časa in denarja. Ker se zavedamo, da moramo biti zaščiteni pred mrazom. Zato je potrebno veliko časa nameniti tudi toplotni izolaciji našega doma. Pomisliti moramo tudi na to, da nam bo  izolacija doma služila več deset let. Težko se je sicer odločiti za tako veliko investicijo, vendar je potrebno vedeti, da so to odločitve, ki prinašajo potem tudi prihranek. Tako poleti, kot pozimi. Če so fasade slabe, če so balkoni neizolirani, neizolirani temelji, nam vse to na dolgi rok prinaša veliko stroškov.

Fasadne izolacijske plošče so ena od rešitev. Najdejo pa tudi pasti v detajlih. Pozornost je potrebno polagati na detajle. Kvalitetno mora biti izvedena izolacija prostora okrog temeljev, vključno z horizontalno in vertikalno drenažo. Problematična so tudi hladilna rebra, kot je balkon. Ta mora biti izoliran iz spodnje in zgornje strani. Toplotna izolacija prinese prihranek in zadovoljstvo vseh, ki bivajo v hiši. Potrebno je razmisliti tudi o vrsti izolacije in o njeni debelini. Pred več, kot desetimi leti, sta bili fasada in izolacija, dve različni stvari. Danes ni več tako. Danes se to ne ločuje več.  V današnji gradnji govorimo o fasadnem sistemu, kjer je bistvo toplotna izolacija. Ta zagotavlja zaščito hiše. Poleti pred vročino, pozimi pred mrazom. Sistem mora imeti pravilen razpored. Če pa imamo potem še v notranjosti vse ostalo urejeno, da nam dobro služi, še toliko bolje. Tu so mišljene notranje stene in tla, ki  imajo recimo gotovi parket hrast.

Naši starši in stari starši se niso posebej obremenjevali z izolacijo, saj so bili takrat stroški ogrevanja razmeroma nizki, pa tudi poletja so bila manj vroča, kot danes. Tudi kakšnih predpisov, ki bi to zahtevali, včasih ni bilo. Danes pa je toplotna zaščita nujna, pa ne samo zaradi visokih cen. Zagotovi nam tudi dolgo obstojnost objekta. Preprečuje, da bi bili prostori vlažni. Pomembno je tudi, da se posvetujemo, kateri materiali so najboljši. Res je, da se izolacija hiše ne vidi, kasneje, ko je hiša končana, se pa pozna na kvaliteti bivanja. Tudi, če imamo zimski vrt, je dobro razmišljati, kako ga zaščititi pred vročino in mrazom. Ena rešitev so talne obloge za zimski vrt. Pri vsaki odločitvi, glede izolacije, se je smiselno posvetovati tudi z energetskim svetovalcem. Pa seveda tudi z izvajalci. Navadno že tudi proizvajalec svetuje, kateri sloji so primerni.

Proizvajalci zadnje čase razvijajo tudi nove izdelke. Prednosti so tudi materiali, ki so okolju prijazni. Danes je ta osveščenost kar dobro sprejeta. Večina tudi v svojem notranjem bivalnem prostoru skrbi, da je čim več opreme iz naravnih materialov. Tako se odločajo za naravne materiale pri polaganju tal, pri montaži notranjih vrat. Veliko ljudi se zadnje čase odloča tudi za lesena notranja vrata. Tudi veziva, pri gradnji in opremi,  so zdaj dobavljiva ekološka. Toplotna izolacija pa omogoča, da se notranja oprema lahko bolje obnese. Ni prevelikega mraza ali prevelike vročine. Kontaktne fasade pa morajo objektu zagotoviti, da je trden, učinkovit in varen. Vse to pa je odvisno tudi od kakovostne izvedbe

Toplotna izolacija


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »