frischeis_logo


Talne obloge

Pri prenovi doma ali pisarne, je najbolj pomemben del talna obloga. Talna obloga kuhinje, hodnika spalnice ali otroške sobe je lahko iz različnih materialov. Na trgu so v ponudbi razni materiali in modeli talnih oblog. Seveda je težko izbrati naj bolj primerno za prostor, ki ga opremljamo ali prenavljamo. Lahko izberemo za notranje talne obloge, vinilne talne obloge.

Na trgu se vinilne obloge pojavljajo v številnih oblikah. Različnih dimenzij in debelin. Hkrati pa se razlikujejo še po namembnosti. Končna izbira talne obloge, nam mora podati odgovor na možnosti polaganja, funkcionalnost, vzdržljivost in odpornost na razne snovi. Talna obloga iz vinila, je pri ljudeh priljubljena zaradi estetske dovršenosti, večjih možnosti kombiniranja in prilagajanje različnim okusom. Če smo recimo nagnjeni k lesu, lahko posegamo po različnih lesenih imitacijah. V kolikor nam je bližje starinski stil, je lahko izbira imitacija kamna ali metala. To pa lahko naprej kombiniramo z borduram, intarzijam in trakovom. Talne obloge vinil so enostavne za čiščenje ter vzdrževanje. Tako številni ponudniki, ponudbo talnih oblog prilagajajo tudi tako, da se prilagajajo ekološkim trendom in varovanju okolja. Talne obloge so narejene iz materialov, ki zmanjšajo porabo vode in čistil za čiščenje. S tem se izboljša tudi kakovost zraka. Dodatno imajo vinilne obloge še zaščito na možne poškodbe, kamor uvrščamo udarce, praske, madeže in odrgnine.

Seveda se lahko odločimo za tekstilno talno oblogo. Tekstilna talna obloga, se najbolj približa okusu posameznika. Sistem vlaken, ki so povezani v zanke, skupaj s podlago, barvno kombinacijo, daje edinstven občutek in izgled. Hkrati so tekstilne obloge tudi dober zvočni izolator in nudi udobje. Sama kakovost tekstilne obloge je odvisna od izbrane preje. Preja je lahko iz volne, poliamida, akrila, bombaža, svile, jute. Bolj kakovostno tekstilna talna obloga, ima vlakna globinsko obarvana. Barve so tako bolj obstojne na svetlobo in obrabo. Hkrati pa še odvajajo statično elektriko. Tla, ki imajo talno gretje, so idealna za tekstilne obloge. Ker so vlakna trajno elastična, se ne poležejo tudi po večletni uporabi.

Salon talnih oblog Ljubljana, podjetja J.u.A. FRISCHEIS d.o.o, ima odlično skupino svetovalcev, ki vam bodo pomagali pri pravilni izbiri talne obloge, ki jo potrebujete.

Tkane tekstilne talne obloge, pa v zadnjih letih zaradi načina tkanja, pričarajo 3D izgled. Sama tehnologija tkanja omogoča enobarvne izgled ali večbarvnih črtastih vzorcev, ki se ponavlja. Vzorec se lahko na tekstilno oblogo tudi natisne. Najbolj pogoste so potem na voljo v rolah. Širina role je približno 4 ali 5 metrov širine. Lahko pa tudi v ploščah velikosti 50x50 cm.

Iglane talne obloge, so bolj kompaktne in po navadi tudi bolj robustne. So tudi tanjše in posledično bolj vzdržljive. Vlakna iz sintetike, se s pomočjo pritiska stisnejo na tekstilno podlago. Najbolj pogoste so v rolah širine 2 metra. Debelina pa je okoli 4 do 6  milimetrov. Določena lahko najdemo tudi v ploščah, dimenzije 50x50 cm. Tapison, pa je iglana talna obloga, ki je narejena iz umetnih vlaken. Tapison ima bolj grobo strukturo. Sem spadajo tudi umetne trave. Umetne trave velikokrat srečamo na terasah lokalov. Umetno travo lahko najdemo tudi kot podlogo, v dekoraciji izložb trgovin.

Talne obloge


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »