frischeis_logo


Talne obloge za zimski vrt

Zimski vrt nam omogoča stik z naravo celo leto. Ko je mraz, lahko pod stekleno zaščito zimskega vrta pijemo kavo, gledamo v nebo. V zimskem vrtu lahko vzgajamo rastline ali imamo urejen prostor za počitek in sprostitev. Tehnologija danes omogoča izvedbo zimskega vrta popolnoma po željah uporabnika. Talne obloge za zimski vrt, okna, vrata, krovne konstrukcije in zasteklitev, danes omogočajo eleganten videz. Poleg tega jih odlikuje tudi lep dizajn.

Posebno pozornost je potrebno nameniti talnim oblogam. Talne obloge za zimski vrt so lahko lesene ali keramične. Kot najboljša možnost, se je pokazala kombinacija obeh materialov. Tako lahko uporabimo keramične ploščice za del, kjer bomo gojili rastline. Za pohodne površine pa uporabimo WPC terasne deske. Kadar zimski vrt tvori podaljšek prostora v hiši, recimo podaljšek dnevne sobe, moramo poskrbeti, da bodo tla prilagojena drugim delom objekta. Če imamo med objektom in zimskim vrtom še teraso, je smiselna uporaba terasne deske za oba prostora. Tako pridobimo enoten izgled in se nam ni potrebno pretirano ukvarjati z iskanjem prave kombinacije. Kakor koli obrnemo, je za primerno talno oblogo potrebno  poiskati rešitev, ki bo pokrivala vse talne površine.

Zasteklitev zimskega vrta je na prvi vtis nezahteven proces. Vendar mora biti zasteklitev čvrsta in stabilna. Temelji morajo biti dobro izvedeni, ker bodo nosili celotno konstrukcijo in dodatno še toplotno izolacijo. Vse pa se seveda začne s položitvijo talne obloge za zimski vrt. Poskrbeti je potrebno za termoizolacijski estrih. Ta je osnova, kadar uporabljamo zimski vrt kot dnevni prostor.

Zimski vrt je lahko ločen od ostalih prostorov s prozorno pregrado. Pregrada je lahko premična ali fiksna in je narejena iz steklenih elementov. Lahko se odločimo za masivni zid, ki pa bo preprečeval pot svetlobi. Res ima masivni zid boljšo toplotno izolacijo, lažje uravnavamo temperaturo in pozimi bomo porabili manj energije za ogrevanje. Za izolacijo lahko uporabimo leseno vlakneno ploščo Steico. Razsvetljava in pogrevanje mora biti prilagojeno rastlinam, če jih imamo v zimskem vrtu. Najlažje to dosežemo z vgradnjo toplotne črpalke. Klasičen način ogrevanja se hitreje odziva na toplotno spremembo, očišči zrak in učinkoviteje odvaja vlago. Kateri sistem bomo uporabili, je odvisen od namena uporabe zimskega vrta.

Zimski vrt je različnih oblik in barv. Materiali, ki se uporabljajo za izgradnjo zimskega vrta so PVC ali ALU. Da bo zimski vrt popolnoma izkoriščen, je odvisno od življenjskih navad uporabnikov, pozicije in okolja, kjer bo zimski vrt postavljen. Pri vsem tem je potrebno upoštevati arhitekturo objekta in pokrajine. Dodatno je potrebno še preučiti morebitne posebnosti, oziroma tehnične omejitve uporabe določenih materialov ali končne oblike, ki jih je lokalna skupnost sprejela. Najlažje je, da za izvedbo postavitve zimskega vrta izberemo lokalnega mojstra. Ta nam bo naj lažje svetoval, kaj lahko in kaj ne, ker pozna vse lokalne posebnosti. Ne zanemarimo, da je včasih neupoštevanje lokalnih vremenskih posebnosti, lahko v končni fazi za nas velik problem. Recimo, da je na terenu, kjer želimo postaviti zimski vrt podtalna voda, je dobro to vedeti, da ne bomo izbrali napačne talne obloge za zimski vrt. Vsekakor pa moramo samo izvedbo vrta skrbno načrtovati in je ne prepustiti prehitri izvedbi, da nam kasneje ne bo to škodovalo.

Talne obloge za zimski vrt


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »