frischeis_logo


Steico

Naše podnebje se spreminja. To je dejstvo, ki mu ne moremo oporekati. Število tropskih dni se povečuje iz leto v leto. Izolacijski materiali iz naravnih lesenih vlaken, nam pomagajo ohranjati notranjost prostorov hladno. S tem se izognemo potrebi po namestitvi drage klimatske naprave. Podstrešne sobe poleti trpijo zaradi pregrevanja, zaradi sonca, ki leži neposredno na strešni površini. Tu lahko naravni izolacijski materiali Steico iz naravnih lesnih vlaken kažejo velike prednosti. Karakterizirana z večjo težo kot vlaknasta stekla, lahko petrokemične izolacije ali mineralne izolacije, toplotnemu sevanju bistveno dalj časa nasprotujejo. Raziskave so pokazale, da se uporaba lesenih vlaken kot izolacijskega materiala, pozna pri zmanjšanju števila dni z visokimi temperaturami. V določenih predelih se število dni skoraj prepolovi.

Salon notranjih vrat Ljubljana, prikaže način uporabe izolacijskih materialov Steico, na posebnih demonstracijskih dogodkih, oziroma hišnih sejmih. Številne starejše hiše težko zagotovijo trenutne zahteve glede uporabe energije in toplotne učinkovitosti. Nekaj preprostih ukrepov in se zgradba nadgradi. S tem se prihrani denar in zmanjšajo emisije energije. Cene energentov olja, plina, elektrike in trdih goriv naraščajo. S tem posledično naraščajo stroški ogrevanja in hlajenja objektov. To pa vpliva na proračun gospodinjstev, ki težko prenašajo večanje stroškov za ogrevanje in hlajenje. Če hočemo situacijo obrniti sebi v prid, je rešitev dokaj enostavna. Sprejeti je potrebno pravilne ukrepe, ki bodo izboljšali raven starih zgradb, na zmogljivost novih stavb. Izbira pravilne izolacije, kamor spadajo izolacijski elementi Steico. S tem bo tudi vpliv na okolje manjši.

S tem korakom bo dosežen dvojni učinek. Pozimi bomo ohranjali toplino, poleti pa ohranjali hlad. Računi za porabljeno energijo pa bodo iz meseca v mesec manjši. Vložek v sanacijo in uporaba izolacije Steico, se glede na začetno naložbo, izplača po nekaj letih. Prenova hkrati podaljša tudi življenjsko dobo nepremičnine. S tem pa tudi poveča njeno vrednost na trgu. Hkrati pa zniža stroške vzdrževanja.

Seminarje na temo Energetske učinkovitosti in toplotne sanacije objektov, ki jih organizira salon notranjih vrat Murska Sobota, se udeležuje vedno več zainteresiranih občanov in upravnikov. Na seminarjih se seznanijo s trendi na tem področju. Pridobijo vse potrebne informacije, ki jih potrebujejo za sprejem odločitve glede sanacije objektov. Poleg tega se lahko dodatno seznanijo glede novosti in smernic, za zunanje talne obloge.

Premalokrat se zavedamo pomena toplotne izolacije objektov. Ko nas zazebe, smo že prepozni. Zato je pri novogradnjah pomembna naloga, da izolaciji namenimo več pozornosti. Pri novi gradnji je toliko lažje zastaviti pravilno smer, ki nam bo vsaj 20 do 30 let zagotavljala ustrezno zaščito. S pravilno izbiro ogrevanja bomo z primerno izolacijo v zimskem času, dosegali ogromne prihranke. Pred več desetimi leti, naši straši in stari starši niso mislili o izolaciji. Tudi ni bilo predpisanih standardov. Stroški ogrevanja so bili zmerni, niso bili visoki. Danes pa so stroški ogrevanja zelo visoki. Tudi poletja so dosti bolj vroča, kot so bila desetletja nazaj. Z dobro fasado in zaščito hiše, lahko privarčujemo kar veliko. Vložek je na začetku gradnje za izolacijo res velik, vendar je to naložba za dolgi rok. Preprečimo, da nastaja vlaga pozimi, poleti pa je prijetno hladno.

Steico


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »