frischeis_logo


Parket

Obstaja več vrst parketov; klasični, kant, tehno in lamelni parket. Razlikuje se glede na število slojev. Poznamo dvoslojnega ali tri slojnega. Tri slojni parket: to je gotova talna obloga, sestavljena iz treh plasti lesa. Preprost način polaganja s tehniko plavajočega polaganja in klik, suho montažnim sistemom spajanja desk. Čista in hitra montaža, brez posebnosti. Po polaganju je parket pohoden. Lahko se polaga z lepljenjem, na klasičen način. Dvoslojni je sestavljen iz dveh deščic manjših dimenzij. Na straneh imajo posebne utore. Uporabljata se  dva sloja lesa. Masivni parket: najbolj uporaben in zdrži tudi več generacij. Zaradi svoje debeline je primeren za večkratno brušenje. Prostoru doda pridih narave in ustvarja vzdušje, ki nas pomirja. Masivni parket moramo lepiti po celotni površini na tla.

Vgrajuje se na suho podlago. Podlaga je lahko estrih ali druge podlage. Pred vgradnjo je potrebno preveriti vlažnost tlaka in parketa. Ravno zaradi vlažnosti prihaja do problemov in reklamacij pri vgradnji talne obloge. Pri vgradnji parketa, je potrebno upoštevati navodila proizvajalca parketa. Če  je  bila odločitev  za vgradnjo panelnega parketa, ga načeloma lahko položimo sami. Ostale vrste parketa in polaganje rajši zaupajmo strokovnjaku.

Klasičen parket zahteva nekaj več časa in znanja pri vgradnji. Po vgradnji potrebuje nekaj dni za aklimatiziranje, preden se lahko lotimo brušenja, kitanja in lakiranja. Na tržišču se dobi tudi gotovi parket, ki omogoča hitrejšo vgradnjo. Sam proces vgradnje lahko rešimo na način, da se odločimo za polaganje parketa na ključ. Tako združimo sam proces nakupa in polaganja v en korak.

Dodatni dekorativni element pri polaganju parketa, imajo zaključne letve. Zaključne letve naredijo zaključek vgradnje parketa in prostoru dajo končno obliko, skupaj s parketom. Seveda se zgodi, da moramo zaključne letve odstraniti. Predvsem zaradi postavitve ali vgradnje pohištva. To je predvsem pogosto pri pohištvu, ki je narejeno po meri in mora biti postavljeno do stene. V tem primeru so zaključne letve ovira, ki jo moramo odstraniti.

Vzdrževanje parketa je dokaj preprosto in ne zahteva veliko dela. Kadar gre za parket hrast, je potrebno preveriti ali obstajajo kakšna pravila za vzdrževanje. Ko imamo vgrajen oljni parket, je potrebno upoštevati določena pravila. Ko je oljni parket položen, ga prvih 14 dni ni priporočljivo čistiti z vodo ali čistili. Očistimo ga samo z mehkim omelom, sesalnikom za prah ali samo enostavno obrišemo s krpo maslenko. Na določeno obdobje, ga moramo očistiti z vodo. V tem primeru je potrebno dodati čistilo v vodo. Nato ga očistimo z ožeto krpo. Ustrezna nega in primerna čistila, negujejo in podaljšujejo življenjsko dobo naše talne obloge iz lesa. Čiščenje izvajamo po potrebi, glede na obremenitev prostora in obloge. Ne uporabljamo agresivnih čistil, premokrih krp in grobih krtač. Parni čistilci se za čiščenje parketa odsvetujejo.

Les, kot sestavni del narave, bo poskrbel za ugodno bivalno klimo. Parket kot oblika talne obloge, ima ključno vlogo na kvaliteto prostora. Hkrati njegova toplina in lepota poskrbita, da se prav vsi člani družine ali gostje, počutijo prijetno. Ne glede na moderno obliko ali rustikalni izgled, bo odražal naš okus, potrebe in naš značaj. Zato pravilen izbor parketa zahteva nekaj več časa. Dobro se ja pa pri izbiri prepustiti naši domišljiji in željam.

Parket


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »