frischeis_logo


Parket za talno gretje

Parket za talno gretje je potrebno premišljeno izbrati. Priporoča se nakup masivnega parketa, za polaganje parketa na tleh, ki so talno ogrevana. Talno gretje deluje v temperaturnem območju, ko v cevi temperatura ne presega 30°C. Ker so majhna temperaturna nihanja, se zaradi konstante temperature gretja čez celotno kurilno sezono, les segreje in posledično oddaja toploto. Poskrbeti moramo, da izberemo parket, ki bo tudi čez poletje prijeten na otip.

Zelo pomembna stvar, ko izbiramo parket za talno gretje, je polaganje parketa. Polaganje parketa moramo prepustiti strokovnjaku in se ga ne lotevamo sami. Naj bolje je, da se odločimo za polaganje parketa na ključ. Postopek polaganja masivnega parketa je zelo zahtevno opravilo. Upoštevati je potrebno pogoje montaže na tla s talnim ogrevanjem. Če smo uspešni, lahko polaganje in nakup parketa naročimo pri istem izvajalcu ali obrtniku. Tako bomo pridobili garancijo na sam vgrajen parket in izvedeno delo. Pri kasnejših reklamacijah, se izvajalec ali prodajalec parketa, ne more izgovarjati, da je do napak prišlo pri polaganju parketa. Lahko izberemo vinil za talno gretje, kot alternativo parketu.

Pri postavitvi parketa uporabimo posebna lepila, ki so namenjena za parket za talno gretje. Pred izvedbo del,  je potrebno vsaj nekaj dni pred polaganjem, zagotavljati temperaturo na cca 18 – 20°C, da bo postavitev izvedena uspešno. Skrbeti je potrebno za pravilno vlago v prostoru. Pri postavitvi je potrebno upoštevati čas, ki ga bomo namenili sušenju parketa, ko bo položen. Priporočen minimalen čas sušenja, je vsaj 28 dni. Po preteku časa sušenja, pričnemo z ogrevanjem tal. Upoštevati je potrebno pravila za postopno višanje temperatur tal. Tako preprečimo, da bi lepilo popustilo in bi parket odstopil.

Brušenje parketa naj izvede polagalec parketa. Po brušenju je potrebno parket očisti ter ga premazati z zaščitnim lakom. Zaščitni lak bo parket ščitil pred vplivi okolja in uporabnikov prostora. Brušenje in ponovno zaščito, opravimo vsake toliko časa. S tem podaljšujemo življenjsko dobo parketa.

Vzdrževanje parketa ima določene zahteve, ki jih je potrebno upoštevati. Priporoča se izbira tanjšega masivnega parketa. Cca 15 mm, je najbolj optimalna izbira. Parket te debeline, je obstojen v vseh obdobjih leta. Pozimi zaradi uporabe talnega gretja. Poleti zaradi višje vlage v zraku. Pri čiščenju se držimo navodil proizvajalca. Za čiščenje uporabimo priporočena čistilna sredstva. Pri samem čiščenju, se izognemo pretirani uporabi vode. Voda povzroči neljub dogodek – parket se lahko dvigne. V kolikor imamo položen vinil hrast, moramo upoštevati postopke za vzdrževanje vinilnih talnih oblog.

Prodaja parketa se odvija v posebnih trgovinah, ki so specializirana za parket ali notranje talne obloge. Priporoča se, da si med izborom primernega parketa, vizualiziramo prostor in namen prostora kamor ga bomo položili. V primeru dnevne sobe, se po navadi izbere enostavne vzorce. V kolikor je parket namenjen hodniku ali večji predsobi, pa poživimo izgled parketa z izbiro vzorca.

Parket za talno gretje je priporočljiv za novogradnje. Pri novogradnjah tako pravilno izkoristimo ogrevanje prostorov. V celotnem prostoru, nam talno gretje predstavlja cca 30% željene temperature. Najbolj je uporaben v kopalnicah, kjer lahko brez skrbi stopimo izpod tuša ali kadi na ploščice in bodo prijetno tople. Otroci se lahko brez skrbi igrajo sede ali ležijo na tleh, ker so tla topla.

Parket za talno gretje


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »