frischeis_logo


Parket hrast krtačen oljen

Želimo parket za talno oblogo, pa ne vemo katerega izbrati. Oljen ali lakiran, kateri bo pravi za naše potrebe. To je predvsem odvisno od našega okusa. Vsaka površina ima svoje pomanjkljivosti in svoje prednosti. Če se odločimo za parket hrast krtačen oljen, bo dosežen naravni matiran videz. Olje se hitro vpije in zapolni ter prodre globoko v pore posušenega lesa. S tem prepreči vpijanje drugih tekočin in hkrati poskrbi za vodo odbojnost. Nikakor ne smemo zamešati vodo odbojnost z vodo odpornostjo. Istočasno je zaščitena površina lesa in je manj občutljiva na odrgnine. Tanek porozni sloj olja omogoča, da so lesne pore jasno vidne. Z otipom pa se še vedno čuti lesna vlakna. Parket v celoti deluje naravno, saj ravno olje poudari strukturo lesa. Lahko se reče, da je pri oljenem parketu stik z naravo in lesom. Lesne pore pri oljenem parketu dihajo. Zato dobro uravnavajo vlažnost parketa. S prvo nego bomo za  parket hrast krtačen oljen, poskrbeli, da olje steče med posamezne deščice parketa. Pri lakiranem parketu deščice ostanejo odprte.

Dodatna prednost oljnega parketa je možnost popravila. Če se pri oljenem parketu poškoduje manjša površina, lahkoto preprosto pobrusimo in po kitamo. Odvečen kit enostavno pobrusimo in naoljimo. Čez nekaj ur ne bomo več opazili, kje je bila poškodba. Na lakirani površini, je potrebno obrusiti celotno površino. Mesto poškodbe popraviti in nato ponovno lakirati celotno površino. To je za gotovi parket kar dolgotrajni postopek.

Parket je dovolj zaščiten takrat, ko ga redno enkrat na dve leti obdelamo s posebnim negovalnim oljem. Olje vtremo v površino. Obremenjene dele, recimo prehode pri vratih, je potrebno večkrat obnavljati. To je dokaj preprost postopek. Obrabljeno mesto se sčisti in obdela z oljem. Če bi bilo potrebno, se lahko tudi zbrusi. Površine, ki smo jih naoljili se očistijo z mehko krpo. Lahko uporabimo tudi sesalnik ali rahlo navlaženo krpo. Dobro je, da bi bila krpa prepojena s posebnim čistilom za oljen parket. Nikakor nam pri čiščenju ne sme ostajati voda na parketu, ker se bodo pojavili madeži. Parket za talno gretje je tukaj mogoče manj občutljiv, kadar je gretje vključeno.

Parket hrast krtačen oljen, bo zahteval malo več truda in časa. Ampak po prvi negi, bomo imeli enako dobro zaščito parketa, kot to velja za lakiran parket.

Lakiran parket ima bolj odporne zgornje sloje laka. Ti preprečujejo vdor umazanije in vlage. Lakiran parket se čisti z nekaj kapljicami čistila, ki mora biti koncentriran in razredčen v vodi. Odvisno od obrabe, je potrebno parket ponovno lakirati vsakih 15 do 20 let. To je groba ocena, ki velja za povprečno obrabo parketa. Pri čiščenju uporabimo mehko krpo, sesalnik ali krpo, ki je rahlo navlažena. Kadar parket lakiramo, moramo upoštevati čas sušenja površine. Za sušenje se predvideva 24 ur časa.

Prodaja parketa Murska Sobota priporoča lakiran parket tistim, ki nimajo namena zgubljati čas za čiščenje in vzdrževanje parketa. Za kabinete, kleti in spalne prostore, priporočajo lakiran parket.  Za dnevne sobe in kuhinje pa svetujejo parket hrast krtačen oljen. Tako pri vzdrževanju oljenega parketa, le tega zvečer recimo namažemo, gremo spat v spalnico. Zjutraj pa lahko normalno hodimo po kuhinji in dnevni sobi.

Parket hrast krtačen oljen


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »