frischeis_logo


Notranje talne obloge

Poznamo več vrst talnih oblog. Talne obloge se delijo: na lesene talne obloge kot je na primer parket Tilo, laminate, obloge iz plute in vinilne talne obloge.

Parket, kot lesena talna obloga, nam omogoča med izbiranjem različnih vrst, obdelav, vzorcev, velikosti desk in načina polaganja. Pomembno je, da izberemo pravilno leseno vrsto. Parket mora biti dimenzijsko stabilen in trden. Zato je tudi dolgo časa imel vodilno vlogo za notranje talne obloge. Najbolj uveljavljen in preverjen je parket iz hrasta. Seveda veliko vlogo pri parketu nosijo proizvajalci. Ti morajo zagotavljati natančno izdelavo, spajanje, ki mora biti brezhibno. Končna obdelava, pa je zagotovo najbolj pomemben element pri parketu. Sam postopek polaganja notranje talne obloge, zajema izbiro pravilne debeline parketa. Seveda je važno tudi ali parket polagamo na estrih ali ga bomo položili v procesu adaptacije. Če je vgrajen sistem talnega ogrevanja, je izbor pravilnega lesa in debelina parketa še bolj pomembna. Podlaga, kjer bo položen parket mora biti suha, čvrsta in ravna.

Vinilne talne obloge so visoko odporne za tla. Poznamo dve vrsti. Vinile, ki jih je potrebno lepiti. In vinile, ki se jih polaga plavajoče, na obstoječo talno oblogo. Vinil, ki ga je potrebno lepiti, zahteva ravno in čvrsto podlago. Najbolj pogosto uporabimo izravnalno maso. Vinilno talno oblogo, ki je opremljena s klik sistemom, pa polagamo brez lepila. To lahko vgradimo na obstoječ parket ali keramiko.

Talna obloga se lahko razlikuje v vsakem prostoru, ki ga opremljamo. V kuhinji lahko uporabimo parket, vinil ali laminat. Če se nam v kuhinji izlije voda, se obloga nemudoma obriše in ni težav z odstopanjem od podlage. V kopalnici se priporoča vinilna talna obloga, ki mora biti 100% vodoodporna. Lahko se uporabi parket tik, ki ima visoko vsebnost olj in odbija vodo. V dnevno sobi lahko uporabimo laminat, parket, vinil; vse vrste so primerne. S parketom zagotavljamo toplino in je prijeten za hojo. Laminat je bolj odporen na poškodbe. Vinilna talna obloga je bolj tiha in prijetna za hojo od parketa. Odlikuje jih tudi enostavnost vzdrževanja in so bolj trpežne.

Notranje talne obloge pisarn, so največkrat iz PVC-ja. Imajo visoko mehansko odpornost, dajejo tih občutek pri hoji in so vodoodporne. Enostavne so za vzdrževanje. Veliko je odvisno do prostora in kako bo prostor obremenjen, kjer bomo vgradili talno oblogo. Seveda ima ključno ceno pri končni odločitvi tudi cena obloge. Cena pa je odvisna od vrste, dimenzije in dekorja. Vedno bolj se zaznava trend, kje in kako je bila talna obloga proizvedena.

Salon talnih oblog Murska Sobota, vam bo pomagal pri izbiri notranje talne obloge, ki jo iščete. Tako se boste lažje odločili, katera obloga je primerna za kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo ali stopnice. Z njihovo pomočjo boste lažje dokončali prenovo ali opremljanje novega domovanja.

Čiščenje in vzdrževanje talne obloge. Pri parketu ni večjih težav. Enako velja za vinil in laminat. Edino, kjer moramo biti pozorni pri parketu in laminatu, je, da površine ne močimo, ampak jih čistimo z dobro ožeto krpo. Priporočamo pa, da se za vsako talno oblogo preveri, katero čistilo priporoča proizvajalec.

Notranje talne obloge


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »