frischeis_logo


Notranja vrata

Notranja vrata so lahko premična, steklena, lesena, drsna. Notranja vrata so ogledalo notranjih prostorov. Vsa notranja vrata so premična in nam omogočajo hojo, oziroma vstop iz prostora v prostor. So nujen del vsake stavbe. Saj nam omogočajo vstop iz zunanjega v notranje prostore. Vsaka vrata, posebej notranja vrata, morajo zadostiti standardom. Morajo biti estetska in zadovoljiti želje uporabnika. Pri izbiri notranjih vrat je pomembna tudi cena in trenutna moda.

Salon notranjih vrat Ljubljana je dobra točka za ogled ponudbe. Najpogosteje se uporabljajo lesena in plastična vrata. Za določene prostore pa tudi železna, vrata iz aluminija ali stekla. Razlikujejo se glede na obliko barvo in sestavo. Vrata se razlikujejo tudi glede na zvočnost, izolativnost, barvo, ognje varnost. Da pa se vrata sploh lahko uporabljajo, je potrebno v njih vgraditi kljuko in okovje. Slednje je odvisno od tega, kakšnega tipa so vrata in kako se bodo odpirala.

Prodaja notranjih vrat je pestra, zato si je treba pri izbiri vzeti dovolj časa, da izberemo prava. Vrata nam ostanejo v domu veliko let, dnevno jih odpiramo, zato morajo biti res kakovostna. Obstajajo tudi vrata, ki so ročno izdelana in so unikatna. Če se vprašamo, kaj so vrata, dobimo veliko različnih odgovorov, posebej, če gre za notranja vrata. Vhodna vrata so recimo meja med zunanjim svetom in našim domov v notranjosti. Vrata v notranjosti nam zagotavljajo tudi intimo med prostori, ki jih imamo v hiši. Na določenih vratih najdemo tudi vgrajeno steklo, razne okraske. Za steklena notranja vrata se velikokrat odločajo družine, ki imajo male otroke, da imajo pregled v prostor, kjer se otrok igra. Vsa vrata pa, ne glede na to ali so zunanja ali notranja, imajo možnost zaklepanja. Vrata lahko zaklepamo klasično s ključem, lahko z kartico. V zadnjem času pa lahko vrata zaklepamo tudi z prstnim odtisom ali z mobitelom.

Notranja vrata se načeloma ne razlikujejo od zunanjih glede na zaklepanje. V zgodovini so na vrata nameščali trkalnike, da ne bi zgrešili ali preslišali obiskovalcev. Tudi montaža notranjih vrat je bila veliko večji projekt. Vrata so bila včasih zelo preprosta. Danes vrata ločujemo po stilu odpiranja. Vrata so lahko; drsna, dvokrilna, enokrilna, harmonika, inline. Danes so za vrata najbolj dostopne iverne plošče. Sestavljene so iz zlepljenih koščkov odpadnega lesa. So pa slabo odporne na udarce in razne poškodbe. Kvalitetna so masivna vrata, saj že samo ime; masivna, pove, da so vrata iz masivnega lesa in zato zelo kvalitetna in dolga leta obstojna. Notranja vrata imajo skozi celo zgodovino, vse do danes, zelo velik pomen, zato je potrebno pred nakupom dobro razmisliti, kaj nam bo najbolje služilo na dolgi rok. So nujen del stavbnega pohištva. Služiti morajo svojemu namenu, mi pa se moramo dobro počuti že ob samemu pogledu na vrata. Morajo biti trpežna, ter tudi dobro zvočno in toplotno izolirana. Pomembno je, da se pred nakupom in preden je izvedena montaža vrat posvetujemo z strokovnjaki iz tega področja. Poznano je, da v zgodovini ljudje niso poznali vrat, ker so se nenehno selili. Ko pa so se ljudje začeli stalno naseljevati, so v svojih skromnih domovih začeli nameščati vrata. Bila so skromna, lesena. Tako, da nam je poznano, da vrata v celi zgodovini igrajo zelo pomembno vlogo. Prva vrata so bila zgolj lesena deska na tečajih. Vrata so se potem nenehno izboljševala, vse do današnjih vrat, ki nam nudijo res ogromno izbiro.

Notranja vrata


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »