frischeis_logo


Naravna toplotna izolacija

Težko rečemo nekomu, da je vsa toplotna izolacija naravna, pa čeprav je ta izolacija v obliki kamna. Kamen je v naravi za večino hladen, vendar je dober toplotni izolator.

Celuloza, bombaž, lesna volna, lesna vlakna, ovčja volna, konoplja, slama, lan, to so vse naravni toplotni izolatorji. To je izolacija iz naravnih vlaken. Vedno več investitorjev se odloča za naravno izolacijo, saj je v prednosti veliko dejavnikov, ki govorijo v prid temu, da je naravna toplotna izolacija, saj je vsestransko uporabna. Tudi fasadne izolacijske plošče so lahko iz naravnih materialov. Naravna toplotna izolacija je v veliki meri primerna tudi zato, ker je možna poznejša reciklaža.

Izolacija iz konoplje je primerna za stene, strop in tla. Primerna je zaradi tega, ker je tudi odlična toplotna in zvočna izolacija. Tako, kot se mi ovijamo v topla oblačila pozimi, tudi naš dom potrebuje zaščito pred vremenskimi vplivi, kot so: sonce, dež, sneg. Osnovni namen izolacije je,  da iz hiše ne izgubljamo toplote iz tal, sten in strehe. Velik del izgub namreč prihaja ravno iz strehe in sten. Z dobro izolacijo hiše zmanjšamo stroške ogrevanja pozimi in stroške hlajenja poleti.

Narava izolacija seveda pomeni to, da je res naravno in, da nima primešanih ekološko škodljivih snovi. Izolacija iz lanenih vlaken je v obliki plošč različnih debelin, trakov v razsuti obliki in filca. V večini se uporablja za izolacijo konstrukcij. Za vezavo se uporablja krompirjev škrob, je pa tudi odporna proti moljem. Ovčja volna pa je znana predvsem zaradi absorbiranja vlage iz prostorov. Poleti hladi, pozimi greje. Slama je okolju zelo prijazen material, je lahka in primerna za uporabo med ostalimi materiali.

Dolgo tradicijo pri nas imajo kokosova vlakna. Izolacija iz kokosovih vlaken je odporna na vlago, razne bakterije, plesni, žuželkam, staranju, se ne poseda in ne trohni. Zato je naravna toplotna izolacija še bolj cenjena pri gradnji ali obnovi hiše. Tudi konoplja je zadnje čase v gradbeni industriji vedno bolj cenjena.

Toplotna izolacija ni  moderna, ampak ljudem prijazna. Naravna toplotna izolacija  zmanjšuje negativne vplive na okolje. Je pa taka izolacija tudi bolj kakovostna in učinkovita.

Vedno, ko si zamislimo, kakšna bo hiša, si moramo zamisliti tudi, kakšna bo izolacija, če uporabimo naravna vlakna. Ali pa, kakšne bodo izolacijske plošče fasade.

Danes ne ločujemo več fasade in izolacije. V današnjem času je to fasadni sistem, kjer je glavna toplotna izolacija, ki omogoča hlajenje poleti in toploto v zimskem času. Kar več desetletij nazaj se ni polagalo veliko pozornosti na izolacijo, pri gradnji hiše. Verjetno tudi zaradi tega, ker cene ogrevanja, oziroma materialov za ogrevanje niso bili tako visoki.  Danes pa je zaščita z izolacijo nujna, ne samo zaradi visokih cen  ogrevanja, ampak tudi zaradi večje trajnosti zgradbe. Manjša, kot je toplotna prevodnost materiala, boljši  toplotni izolator je.

Proizvajalci naravne toplotne izolacije nenehno razvijajo nove izdelke. Največja prednost teh izdelkov je prijaznost do okolja. Pomembno pa je tudi, da se posveča enaka pozornost notranji in zunanji izolaciji. Za samo notranjo izolacijo se odločamo redkokdaj, samo, če se hoče povečati dodaten prostor z izolacijo, ali pa se to dela na stavbah, kjer zunanja izolacija zaradi izvedbe ne pride v poštev. To so razne stavbe, ki so pod spomeniškim varstvom.

Naravna toplotna izolacija


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »