frischeis_logo


Lesene terasne deske

Za zunanjo talno oblogo smo izbrali lesene terasne deske. Zunanje talne obloge se izdelujejo iz vrst lesa, ki mora biti odporen na vremenske vplive. Ker je les naravni material, bo zaradi vplivov okolja spremenil barvo, obliko, težo in dimenzijo. Tako se že ob sami vgradnji, lahko pojavi spreminjanje barve. To je najbolj vidno prve mesece po vgradnji. Pred samo vgradnjo, je potrebno zunanje talne obloge primerno zaščititi. Zaščiti jih je potrebno pred neposrednimi sončnimi žarki in ostalimi vremenskimi vplivi. Sem spada dež, sneg in tako naprej. Najbolje je, da imamo talno oblogo pokrito z zaščito. Priporoča se uporaba nepremočljive ponjave. Lesene terasne deske je potrebno pred vgradnjo tudi aklimatizirati. To pomeni, da se mora material prilagoditi temperaturi okolja, kjer jih bomo namestili. Proces aklimatizacije naj bi trajal med sedem in štirinajst dni. V tem času se vlaga v lesu in zunanja vlaga uravnovesita. Zato mora biti material dvignjen od tal, da ne vpije vode iz tal.

V kolikor bomo urejevali zimski vrt, je prvi korak, da izberemo talne obloge za zimski vrt. Različni materiali so na voljo. S svojimi oblikami, barvami, bodo vplivali na vzdušje in počutje. Najbolj naravni občutek bomo imeli z uporabo lesene terasne deske. Lahko jih kombiniramo s peskom različnih barv. Če bomo gojili rože v zimskem vrtu, bo to odlična kombinacija. Seveda je to priporočljivo samo takrat, ko ne bo bojazni, da bi pesek zaneslo v notranje prostore. Z vnosom peska v notranje prostore, bi lahko poškodovali parket ali drugo talno oblogo.

Pred polaganjem lesenih terasni desk, pa je potrebno poskrbeti za ustrezno talno izolacijo. V ta namen lahko uporabimo lesene vlaknene plošče Steico. Priprava izolacije je zelo pomemben proces. Zagotoviti je potrebno toplotne izgube v hladnejših dneh. Poleg izolacije se lahko toplotnim izgubam izognemo z izborom temnejših barv. Temnejša barva desk, bo v zimskem času boljše absorbirala sončno svetlobo. Zaradi tega se bo bolj segrela in bo zmanjšala porabo energije za ogrevanje. Zlasti v zimskih vrtovih je to zelo pomembno. Kadar je zimski vrt manjši, se priporoča izbira svetlejših barv desk. Poleti se bodo manj segrevala in ne bo prihajalo do pregrevanja zimskega vrta.

Ureditev zunanjih površin, kot so terase, balkoni, prostori ob bazenu, zimski vrtovi ali ute, naj bo pravilno načrtovano. Prilagajamo se okolici in klimatskim pogojem, ki so tam prisotni. Samo z upoštevanjem vseh faktorjev, bodo lesene terasne deske lahko kljubovale in zdržale pritiske. Ni odveč, da se pred izbiro, posvetujemo z več različnimi strokovnjaki. Poleg tega moramo upoštevati lokalne gradbene predpise. Ti nam včasih ne dovolijo uporabiti določenih materialov. Bolje je to preveriti pred končno odločitvijo. Na koncu pa naj bo izbor pisan uporabniku na kožo, da bo počutje pri uporabi talnih desk popolno.

Tudi glede vzdrževanja, je priporočljiv posvet s poznavalcem talnih oblog. Samo pravilno in redno vzdrževanje, bo ohranilo talno oblogo. S tem pa posledično tudi podaljšalo njeno življenjsko dobo. Nikoli ne smemo uporabiti agresivnih čistilnih sredstev. Uporaba takih čistil bo zagotovo poškodovala talno oblogo. Voda pri čiščenju bo glavni akter. Potrebno je preveriti ali lahko čistimo samo s hladno vodo ali lahko uporabimo tudi vročo.

Lesene terasne deske


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »