frischeis_logo


Izolacija iz naravnih vlaken

Naravni izolacijski materiali so za uporabnika neškodljivi, saj so prijazni že na otip, prijazni so rokam, obrazu, prijetni so na otip. Kot nas ščiti topel pulover pozimi in hladna srajca poleti, tako našo hišo ščiti izolacija iz naravnih vlaken. Tako, kot je več plastno zaščitena naša koža, tako moramo poskrbeti, da bo več plastno zaščitena tudi naša hiša. Čeprav je plat, ki ščiti hišo skrita očem, vemo sami, da je to naravna toplotna izolacija. To pa seveda pomeni, da naravnim materialom ne smejo biti primešane ekološko škodljive snovi. Na voljo je veliko naravnih materialov, ki pa so si v osnovi, po svojih značilnostih precej podobni.

Fasadne izolacijske plošče niso le modna muha, ampak se ponašajo z dolgoletno tradicijo. Za skrajne razmere, kjer prevladuje veliko vlage, se uporabljajo impregnirani izdelki, iz naravne smole. Toplotno izolacijo vedno vgradimo na zunanjo stran zunanje stene. Ta nas ščiti pred mrazom in vročino. Pri novih stavbah je toplotna izolacija vedno zunanja. Toplotne izolacije nameščamo vedno na zunanji del. V primeru, da to ni izvedljivo, pa se to potem naredi na notranji strani. To je lahko pri spomeniško zaščitenih stavah, včasih pa tudi v več stanovanjskem bloku, kjer ni soglasja med stanovalci. Je pa notranja izolacija iz naravnih vlaken manj učinkovita. Velikokrat pa se notranja izolacija uporablja zaradi tega, da se odpravi vlaga ali plesen. Je pa potrebno pred samo izolacijo odpraviti vlago in jo izolirati. Vlažne stene se ne zapirajo. Vlažna toplotna izolacija ni učinkovita, na njej se nabere plesen. Debelina sloja izolacije je odvisna od debeline stene. Seveda pa izolacija ne sme biti predebela, ker si s tem zmanjšamo bivalno površino.

Za vsako izvedbo,  kjer se dela izolacija iz naravnih vlaken, je pogoj, da je pravilno in kvalitetno vgrajena. Naj bo material še tako kvaliteten, ne bo velikega pomena, če ne bo pravilno vgrajen. Notranjo toplotno izolacijo potrebujemo v kakšnih specifičnih primerih. To je lahko recimo dimnik. Pogoj pa je, da se dela z stekleno ali kameno volno. Je pa izolacija iz naravnih vlaken še kar zahteven in drag projekt. Se pa energija nenehno draži in je zato potrebna debelejša izolacija, s katero si potem naredimo pozimi prihranek pri kurjavi in poleti pri hlajenju. Pri nas so na razpolago skoraj vsi materiali za izvedbo sistema, kot je toplotna izolacija.

Sicer so naravni izolacijski materiali dražji, se pa vedno več ljudi odloča za njih. Še vedno se sicer najde nekaj ljudi, ki kupujejo stare, umetne materiale, ki so tudi zdravju škodljivi. Zadnje čase se sicer ugotavlja, da bi morali stavbe bolj izolirati zaradi poletja, kot zime. Ravno obratno, kot je veljalo nekaj deset let nazaj. Tudi dobro osveščanje uporabnikov, je pripomoglo k temu, da se obračajo k naravnim materialom. Zrak med naravnimi vlakni je tisti, ki daje materialu toploto. Zato so v veliki večini dobri materiali tisti, ki so prijetni na otip in prijazni rokam. Seveda pri izbiri materiala še velikokrat prevlada denar, vendar se to počasi spreminja na bolje.

Tudi v  sam razvoj naravnih materialov se vlaga in se je že vložilo veliko denarja. Posledično je tudi za to cena višja od umetnih materialov. Poznamo izolacijo iz lanenih vlaken, ovčjo volno, lesna vlakna, slamo, kokosova vlakna, konopljo, trstiko, pluto, bombaž. Bombaž se uporablja v zadnjem času. Odporen je proti vlagi in je tudi zelo dober zvočni izolator. Mora pa biti ekološko pridelan  bombaž, brez dodanih pesticidov.

Izolacija iz naravnih vlaken


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »