frischeis_logo


Gotovi parket

Njegov izvor je Brazilija. Že od pričetka uporabe oziroma pojave na trgu, je bil izredno priljubljen med ljudmi. Gre za vezan les, kjer pri procesu proizvodnje, uporabljajo posebni postopek. Na les nanesejo 6 slojev laka, dodatno ga oplemenitijo z aluminijevem oksidom. Osušijo ga s pomočjo UV sušilnika. S tem mu zagotovijo dodatno odpornost proti abraziji. Gotovi parket nam tako zagotavlja udobje in toplino. Primeren je kot parket za talno gretje. Priporoča se lepljenje na osnovo. Nikakor pa ne polaganje na plavajoč način. Pri talnem gretju, je najbolj primeren dvoslojni ali tri slojni izbor parketa. Izdelan naj bo iz stabilnih vrst lesa. Zaradi same konstrukcije, je bolj stabilen od klasičnega in masivnega parketa. Tudi na nihanje relativne vlažnosti v zraku in temperature je bolj odporen. Potrebno je upoštevati predpisane standarde o dovoljeni vlažnosti podlage za talno gretje, da ne pride do kakšnega odstopanja od podlage.

Ustrezna osušenost objekta, je priporočljiva pred namestitvijo parketa. Če nismo dovolj prepričani o suhosti tlaka, je priporočljivo izmeriti vlago. V kolikor je vlaga previsoka, je potrebno izvesti dodatno izsuševanje. Tako zmanjšamo vpliv na gotovi parket. Na voljo imamo izbor široke palete domačih in eksotičnih parketov. Izbiramo lahko med bambusovim parketom, ki je hkrati ekološka talna obloga. Bambus raste hitro in je hitro obnovljiv vir v naravi. Bambus odlikuje njegova trdnost. Kot dekorativni element je cenjen in pridobiva na veljavi. Najdemo ga v masivni ali dvoslojni izvedbi. Njegov končni izgled je lahko horizontalen, pleten ali vertikalen. Izvedbe, ki so na voljo, najdemo v karbonizirani, naravni svetli ali temni barvi.

Tri slojni gotovi parket za talne obloge, je sestavljen iz treh plasti lesa. Enostavno polaganje, kot so plavajoč način polaganja in suho montažni klik sistem za spajanje desk. To bistveno skrajša čas montaže. Način polaganja omogoča hitro in čisto montažo. Površina je takoj pohodna po končanem polaganju. Polagamo ga lahko klasično, z metodo lepljenja po celotni površini na podlago.

Tri slojni parket odlikuje trajnost in uporabnost. Na primerno debelino lahko nanesemo veliko število nanosa laka. Odporen je na zunanje vplive. Vrhnja zbrušena plast, ki je dodatno prekrita sedemkrat prekrita z lakom, tvori vrhnji del dovolj debel, za ponovno brušenje in obnovo. Tako dolgo ne bo izgubil lepoto in bo pridobil na trajnosti.

Gotovi parketi so debeline med 12 in 15 mm. Izbiramo med lakiranimi ali oljenimi. Različne dimenzije se gibljejo od 1000 x 180 mm, pa do 2200 x 200 mm. Montaža je sila enostavna in hitra. Zato je strošek nižji od polaganja klasičnega parketa. Pri samem polaganju ne nastajata umazanija in prah. Ko je montaža končana, ne potrebuje časa za sušenje, ampak je takoj pohoden.

Povzetek bistvenih lastnosti za gotovi parket: vrhnji sloj iz masivnega lesa, skupna debelina med 12 – 15 mm, vrhnji sloj pobrušen, oljen ali lakiran. Hitra montaža, ki je stroškovno nižja, kot pri klasičnem parketu. Lepimo ga lahko na tla ali uporabimo klik sistem za namestitev. Omogoča ponovno brušenje in obnovo. Primerni so pri sitemu talnega gretja, kjer pa moramo  upoštevati, da pride v poštev način polaganja z lepljenjem. Ima veliko prednosti pred ostalimi vrstami talnih oblog.

Gotovi parket


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »