frischeis_logo


Gotovi parket hrast

Prijeten videz gotovega parketa ima še nekaj drugih prednosti. Je naravna talna obloga, ki uravnava nivo vlažnosti. Je prijeten in topel pod nogami. Hkrati pa trpežnejši od tekstilnih talnih oblog. Sam proces polaganja, ko se odločimo za gotovi parket hrast, ni preveč zapleten. Klik sistem omogoča z nekaj pritiska dokaj enostavno vpetje, brez, da pri tem uporabimo lepilo kot vezni element.

Potrebujemo parket hrast, ki ga položimo na čisto in ravno podlago. Podlaga je ključni element pri polaganju parketa. Vse nečistoče je potrebno odstraniti. Ravnalna letev nam bo koristila pri preverjanju ali so v tleh neravnine. Neravni se lahko odstranijo s pomočjo brusilnega stroja. Luknje pa zapolnijo z izravnalno maso. Prostor naj se izmeri kar se da natančno. Tako se izognemo ostankom, ki bodo nastali pri rezanju. Najbolje je, da si pripravimo skico alo načrt polaganja.

Gotovi parket hrast, položimo na estrih ali kamnita tla. Uporabimo parno oviro in PE-folijo po celotnem prostoru. Samo polaganje pričnemo v kotu prostora. Za lažje delo uporabimo klado za zabijanje ali kladivo, da se posamezni element tesno vpne v drugega. Uporabimo zagozdo za polaganje, da obdržimo enakomeren, pribl. 15 mm odmik od stene, prehodnih delov med vrati ter od stebrov. Že na začetku je potrebno predvideti zaključek. Zadnja vrsta pri zaključevanju ne sme biti preozka.  Ključavničarski kotnik nam bo koristil za označevanje odmikov in rezanja s pomočjo električne vbodne žage. Če bo v prostoru talno gretje, je lepljenje nujno potrebno. Lepilo se nanese direktno na utor in pero. Elementi si nato med seboj spojijo. Ostanke lepila se obriše takoj, da se ne presušijo. Poskrbeti moramo, da gotovi parket hrast, v predelu vrat, odrežemo s fino žago, da se popolnoma prilagodi. Pri predelih okoli radiatorjev in cevi, je potrebno označiti položaj cevi. Nastale vrzeli pri ceveh, se prekrije s pomočjo rozet ogrevalnega sistema.

Ne glede na vrsto talne obloge, je potrebno namestiti zaključne letve. Tudi če bomo uporabili vinil, bo potrebno namestiti še zaključne letve. Po končani namestitvi, je potrebno površino dobro očistiti. Najbolje je takoj po končanem delu, da se nam morebitni ostanki lepila ne bodo preveč zasušili. Tako bomo tudi preprečili, da bi kakšen kovinski delec ostal na površini. Če bi tak delec kasneje pohodili in ga celo vlekli za seboj, bi lahko na površini talne obloge pustil sled. Vinil hrast bi v takem primeru izgledal ne kaj preveč dobro.

Za gotovi parket hrast velja, da ni preveč zahteven pri vzdrževanju. Držimo se pravil čiščenja, ki nam jih bo povedal prodajalec talne obloge. Z doslednim upoštevanje navodil za vzdrževanje, bo talna obloga dolgo služila svojemu namenu. Nikakor ne smemo uporabljati agresivna čistila, ker lahko poškodujejo površino. Z dodatnimi premazi po končanem čiščenju, pa talno oblogo dodatno zaščitimo pred poškodbami.

Končni izgled po položitvi talne obloge, mora zagotavljati udoben in prijeten ambient prostora. Dostikrat se talno podlogo ne povezuje z našim trenutnim počutjem v posameznem prostoru. Če se bomo prijetno počutili, bomo bolj kreativni. Naj bo talna obloga, primerna za vse vrste obremenitve prostora, kjer bo nameščena. In naj služi dolgo svojemu namenu.

Gotovi parket hrast


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »