frischeis_logo


Furnirana vrata

Vrata že dolgo niso več samo vrata, ki služijo svojemu namenu, ampak so nepogrešljiv del notranje opreme. Poznamo veliko vrst vrat. Je pa danes pomembno, da so kvalitetna, ter dobro zvočno in toplotno izolirana. Zadnje čase so v trendu vrata s skritim podbojem, tega je dosti videti, če se obišče salon notranjih vrat Ljubljana. Kljub pestri izbiri materialov, pa še vedno prevlada les, ki daje toplino domu. Les v večini dopolnjuje tudi ostalo opremo v domu. Les je neškodljiv za okolje in prijazen do ljudi. Najpogostejša so furnirana vrata, iz različnih vrst dreves. Se pa lahko kombinirajo z raznimi utori, steklom, kovino, usnja ali kašnih tapet. Tisti, ki željo tudi več svetlobe, se odločajo za vrata v kombinaciji z steklom. Veliko ljudi se odloča za bela notranja vrata, vstavke pa imajo iz furnirja, na katerem se vidijo posebnosti lesa, kot so na primer razne grče in podobno. Veliko je zadnje čase povpraševanje po hrastovem furnirju, ter naravnem svetlem videzu. Tudi za notranja vrata se ljudje zadnje časa odločajo, da so iz masivnega lesa. V zadnjem času je na izbiro tudi veliko vrat izdelanih iz umetnih materialov, ki so na videz zelo podobni naravnim. S tehniko obdelave po videzu ne odstopajo od furnirja. Razlika pa se opazi že na dotik. Taka vrata so hladna. Taka vrata se uporabljajo predvsem v šolah, bolnicah.

Pozornost, ki pritegne kupce v zadnjem času, so razni dodatki za furnirana vrata. To so; steklo, kamen, keramika. Edina pomanjkljivost vrat iz furnirja je bila ta, da so z leti izgubila barvo. Z nov tehnologijo obdelave, pa se zdaj ta barva obdrži tudi več deset let. Izbor okovja in pa njihova kakovost sta pri izbiri zelo pomembna. Tudi montaža notranjih vrat mora biti brezhibno narejena. Okovje je lahko vidno ali nevidno. Ponudba okovja je zelo pestra, seveda pa določeno vlogo pri izbiri okovja odigra tudi cena. Vemo pa, da se navadno za nizkimi cenami lahko skriva tudi slaba kakovost. Glede na to, da se za vrata odločamo dolgoročno, je smiselno izbrati res kakovostne materiale, ki bodo tudi toplotno i zvočno funkcionalni.  Na dolgi rok je to dobra naložba. Enako velja za izbor kljuk, ki se na montirajo na vrata. Določene kljuke imajo podpise kakšnih znanih oblikovalcev. So pa cene potem dokaj visoke.

Furnirana vrata so še vedno najbolj zanimiva za kupce. Za dobra notranja vrata pa je še vedno predpogoj da so dobro vgrajena. Treba je paziti, da so stene ravne, pravih dimenzij morajo biti tudi zidne odprtine, potrebno je upoštevati nivo poda in pa seveda debeline sten. Včasih težave povzročajo zelo tanke stene ,posebej tam, kje se nameščajo vrata, ki imajo tudi zvočno izolacijo. Vrata z zvočno izolacijo so namreč težka, za kar mora stena imeti stabilnost. Furnirana vrata pa so še vedno najboljša izbira. Notranja vrata so zrcalo notranjih prostorov. V vsakem domu, v katerega vstopimo, najprej opazimo vrata. Tako so vrata najpogosteje uporabljeno stavbno pohištvo. Notranja vrata so pomemben del naših notranjih prostorov in nadgradnja notranje opreme. Vrata so obvezen del vsakega doma, vikenda, počitniških hiš in različnih prizidkov. Je pa najpomembnejša montaža, da vrata dobro tesnijo in da se dobro zapirajo.  Ključni dejavnik pri izbiri je tudi barva, da se potem v celoti sklada z ostalo okolico. Pri furniranih vratih izbiramo med različnimi vrstami lesa; hrast, češnja, bukev, jesen in drugi. V domu nam taka vrata ustvarijo toplino.

Furnirana vrata


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »