frischeis_logo


Fasadne izolacijske plošče

Izolacijske plošče so iz različnih materialov, ki imajo glede na svojo sestavo tudi različne lastnosti. Delimo jih na plošče s priklopom in plošče brez priklopa. Če izbirate med naravnimi materiali, ne morete zgrešiti. Najpogosteje se danes sicer uporabljata poliester in kamena volna. Oba materiala ustrezata vsem predpisanim standardom. Prav pa je, da se ve, kaj jih odlikuje in kaj so njune pomanjkljivosti. Večinoma pa ponudniki zmanjšajo ali pa izničijo pomanjkljivosti. Dobro pa je,  da se ve, da le ni vsaka kamena volna primerna za fasadne izolacijske plošče. Za toplotno izolacijo uporabimo plošče, ki ustrezajo standardom. Debelina fasadne plošče je odvisna tudi od debeline zidu. Nimajo pa predpisanih standardov za zvočno izolacijo. Za kameno strelo pa se lahko reče, da je najboljša, če hočemo doseči dobro zvočno izolacijo. Kamena volna je tudi popolnoma negorljiv material.

Toplotno izolacijo fasade izbiramo glede na fizikalne karakteristike in pa seveda slojev zunanje stene. Vedno pa je dobrodošla naravna toplotna izolacija. Sodobni materiali imajo manjšo toplotno prevodnost, kot je znano, da so jih imeli materiali izpred deset in več let nazaj. To pa tudi pomeni, da se lahko danes porabi manj zaščitnega materiala in manj debele fasadne izolacijske plošče. Seveda pa je debelina fasadne plošče odvisna tudi od predpisanih standardov. Toplotna izolacija je še vedno najpomembnejša in najbolj učinkovita zadeva pri varčevanju z energijo. Ni pa smiselno, da se povečuje v nedogled debelina, če ni potrebe. Pri tem je smiselno upoštevati nasvete izvajalca. Toplotna izolacija se ob večanju debeline ne zmanjšuje linearno, ampak z vsakim dodanim centimetrom počasneje. Je pa potrebno vsako stavbo obravnavati posebej. Je pa potrjeno, da je toplotna zaščita sestavni del učinkovite porabe energije. Zato tudi stroka prisega, da je najboljša izolacija iz naravnih vlaken. V veliki meri zagovarjajo material; stekleno volno.

Material kot tak, zagotavlja boljši zrak v prostoru. Ne glede za kateri material in fasadni sistem se odločimo, je potrebno poskrbeti, da je pravilno vgrajen. Material za toplotno izolacijo je vedno potrebno vgrajevati na čisto, ravno, suho in trdo podlago. Pri načinu pritrjevanja pa je vedno potrebno upoštevati navodila izvajalca. V skladu z smernicami, se za izvedbo kontaktnih fasad, ki so najbolj razširjene, priporoča pasovno nanašanje lepila, na dveh ali treh mestih po sredini. To zagotavlja dober oprijem plošče in dolgo življenjsko dobo. Kadar  gre za sanacijo fasade, se običajno uporabljajo plošče kamene volne. Potrebno pa je dobro preveriti, v kakšnem stanju je stara podlaga. Če so na stari podlagi neravnine, jih je nujno potrebno izravnati. Izravnajo se z  grobo apneno, cementno malto, betonske, azbestno cementne in površine iz lahkega betona, pa premazati še s pred namazom, ki  zagotovi boljši oprijem lepila. Ter preveriti material za fasadne izolacijske plošče. Ne smemo pozabiti, da je približek naravne izolacije, vedno najbolj prijazna okolju in ljudem.

Če razmišljamo preudarno in toplotno izoliramo še tla proti kleti in strehi, se raba energije še dodatno zmanjša. Ob dobri zunanji fasadi in notranji zaščiti, lahko pozneje veliko privarčujemo z porabo energije. Na izbiro toplotno izolacijskega materiala vpliva njegova toplotna izolativnost. Fasadne plošče za izolacijo morajo biti kvalitetne, najboljša izbira je toplotna izolacija. Velikokrat je izbira odvisna tudi od cene. Zadnja leta se je veliko delalo na izboljšavi materialov za fasadne izolacijske plošče. Posledično je tudi cena nekoliko višja. Za optimalno funkcionalnost fasade, je medsebojna prilagojenost komponent fasadnega sistema, odločilnega pomena.

Fasadne izolacijske plošče


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5871417000

Davčna številka: SI28197542

Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid

https://www.frischeis.si/

info@frischeis.si

T: +386 1 32 07 460

F: +386 1 32 07 463

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »