ekovit1


Toplotna črpalka

Toplotne črpalke so trenutno eden izmed najbolj energetsko učinkovitih načinov za zagotavljanje ogrevanja ali hlajenja zgradb na tržišču. Da dosežemo željeno temperaturo pri ogrevanju, toplotna črpalka uporablja kombinacije, ki vključujejo uporabo obnovljivih virov toplote iz naše okolice. Toplota, ki jo lahko izkoristimo za ogrevalne namene, se nahaja v zraku, zemlji in vodi, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja, zatorej so to obnovljivi viri energije. Ogrevanje našega doma s pomočjo toplotne črpalke je mogoče preko izkoriščanja toplote iz obnovljivih virov. Toplotne črpalke tako niso koristne samo za dom, ampak tudi za pisarne in industrijo, saj se poleg ogrevanja uporabljajo še za prezračevanje, kjer se odvečna toplota pri procesih izkoristi pri hlajenju in prezračevanju.
 
S pomočjo toplotne črpalke lahko prihranimo tudi do 50% denarja, ki smo ga namenili za ogrevanje, saj imajo, v primerjavi z dosedanjimi ogrevalnimi sistemi na fosilna goriva, večji izkoristek. Izmed vseh, danes človeku znanih možnosti ogrevanja in hlajenja, se nahaja v samem vrhu glede učinkovitosti ogrevanja prostorov. Po celem svetu take vrste črpalk predstavljajo velik potencial, saj lahko poleg hiše oziroma bivalnih prostorov ogrevamo tudi sanitarno vodo in pisarne. Toplotne črpalke je možno namestiti za ogrevanje vseh vrst stavb, uporabljamo jih lahko tudi kot hladilne naprave v vročih mesecih. 
 
Toplotne črpalke uporabljajo krožni proces, v katerem se toplota iz okolice prenese na toplotno črpalko, ki spreminja oziroma zaustavlja in obrača naravni temperaturni tok. Namreč toplota po naravnem toku potuje iz višje v nižjo temperaturo. Pri obračanju naravnega toka, toplotne črpalke v primerjavi z drugimi vrstami ogrevanja porabijo razmeroma malo energije. Črpalka tako lahko prenese vir toplote iz vode, zraka ter tal, ki so naravni obnovljivi viri. V primeru hlajenja se proces obrne in poteka v nasprotni smeri kot pri ogrevanju. Za delovanje porabijo manj energije od običajnih sistemov na standardna goriva, posledično je izpust toplogrednih plinov v okolje, ki so posledica izgorevanja pri fosilnih gorivih, zmanjšan. Pri testiranjih so dokazali, da toplotna črpalka iz okolja preko obnovljivih virov energije pridobi tudi do 75% ogrevalne energije potrebne za delovanje in hkrati ustvari manj izpusta emisij. Preostalih 25% energije potrebne za delovanje pridobi preko električne energije, ki v okolje ne spušča škodljive snovi. Tako postane idealna ekološka rešitev za ogrevanje v mrzlih dneh ter hlajenje v vročih dneh, ki hkrati ne obremenjuje okolja z emisijami.
 
Ko se odločamo za toplotno črpalko moramo zbrati veliko informacij, pri večini nam lahko pomagajo ali svetujejo prodajalci in ponudniki ogrevalnih sistemov, zalogovnikov ter kotlov na biomaso. Toplotne črpalke izdelujejo v različnih velikostih, prav tako kot zalogovnike. Posvetovati se moramo s strokovnjaki, saj je velikost oziroma kapaciteta toplotne črpalke odvisna od velikosti in prostornine ogrevanega bivalnega prostora. Namreč premajhna črpalka ne uspe ogrevati celotnega doma, medtem, ko bi prevelika preveč obratovala in se zato hitreje obrabila. Na tak način potencial toplotne črpalke ne bi bil primerno izkoriščen, torej je pri naši izbiri vsekakor pomembno, da se posvetujemo s strokovnjaki.
 
Seveda je dovolj že to, da naredimo prvi korak in sploh začnemo razmišljati o enem izmed najbolj ekoloških načinov ogrevanja. V kolikor imamo premalo informacij, si dandanes o tej temi veliko lahko preberemo že na internetu, lahko se tudi obrnemo na strokovnjake, ki se nam bodo v celoti posvetili. To velja ne samo za začetno velikost črpalke ampak tudi na vrsto oziroma kombinacijo, torej na kakšen način črpalka pridobiva toploto iz okolja. Možnih je namreč več variacij, ki se razlikujejo v cenah. Za dodatne informacije se vedno lahko obrnemo na slovensko podjetje Ekovit d.o.o., ki so v svoji dejavnosti dobro poznani že vrsto let.
 

Toplotna črpalka


Podjetje nima akcij.

EKOVIT d.o.o.
 
Davčna številka: SI58159002
Matična številka: 3142795000
 
TRR: SI56 0231 1026 0319 346
odprt pri NLB d.d.

Križ 59B, 1218 Komenda, Slovenija

http://www.ekovit.eu/

info@ekovit.si

041/460 380

070/770 934

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »