ekovit1


Toplotna črpalka zrak voda

Eden izmed vrhunskih načinov ogrevanja in hlajenja ta hip na tržišču so toplotne črpalke, saj za delovanje uporabljajo obnovljive vire iz okolja, ki bodo služili še našim potomcem. Iz okolja uporablja vodo, zrak in zemljo ter možne kombinacije med njimi. Koristna toplota se nahaja v teh virih in se konstantno obnavlja preko sevanja sončnih žarkov, zato se jim reče, da so to obnovljivi viri energije. Toplotne črpalke so primerne za vse vrste zgradb, vendar moramo vzeti v račun tudi kombinacijo ogrevalnega sistema ter kako veliko prostornino bomo v praksi morali ogrevati. Naraven tok toplote uhaja od višjih k nižjim temperaturam, toplotne črpalke pa ta naravni tok obrnejo in hkrati omilijo intenzivnost ogrevanja, zato tudi ne prihaja do prehitrih izuševanj prostorov, pri čemer bi drugače trpelo tudi naše zdravje in vlaženje sluznice. V primerjavi s standardnimi fosilnimi gorivi imajo veliko večji izkoristek, na tržišču pa predstavljajo toplotne črpalke zrak voda tudi že dlje časa inovacijo, saj lahko ogrevamo ne le prostore ampak tudi sanitarno vodo. Poleg samega ogrevanja imajo tudi možnost hlajenja in so primerne za vse domove, pisarne in nasploh ostale zgradbe čez celo leto, saj hlajenje poteka v obratni smeri kot ogrevanje. Taki sistemi porabijo tudi manj energije od sistemov na fosilna goriva, saj uporabljajo obnovljive vire energije iz zraka, zemlje in vode. Tako je toplotna črpalka zrak voda primerna ekološka rešitev za ogrevanje in hlajenje skozi celo leto. 
 
Toplotna črpalka zrak voda deluje na uporabi zraka, ki je kot toplotni vir vedno na razpolago ter vode, iz katere je prav tako možno koristiti energijo. Vendar je treba vzeti na znanje, da voda v zimskih mesecih ni primerna za uporabo, saj so imajo vodotoki nestalen pretok, ob deževnih dneh se zbira umazanija ter seveda glavni razlog – prenizke temperature. Tako so prišli do rešitve potopne črpalke, ki vodo iz vodnjaka črpa v izmenjevalnik, ki ji odvzame toploto, mrzla in ohlajena voda pa se vrne v ponorno vrtino. Glavne prednosti take toplotne črpalke zrak voda je relativno visoka temperatura toplotnega vira skozi celo leto, saj vodo črpa iz globokega vodnjaka, za postavitev potrebujemo le majhno površino zemljišča, saj je sistem majhen in ne zasede veliko prostora ter možnost pasivnega hlajenja v vročih poletnih mesecih. Zrak je, kot že prej omenjeno, kot obnovljiv toplotni vir vedno na razpolago. Postavitev toplotne črpalke zunaj, na majhnem delu zemljišča, je hitra in enostavna ter res ne zavzame veliko prostora. Tako toplotna črpalka zrak voda znamke Ecoterm, ki jo prodajajo pri podjetju Ekovit d.o.o., pokriva vse potrebe po topli sanitarni vodi in ogrevanju prostorov, montaža pa je mogoča pri ogrevalnih sistemih tako z radiatorji, kot tudi trenutno energetsko in denarno varčnejšo obliko – talnim ogrevanjem. Prav tako toplotno črpalko zrak voda spremljajo nižji investicijski stroški, možnost aktivnega hlajenja poleti v vročih mesecih ter možnost kombiniranja z drugimi viri energije, kar povzroči boljši izkoristek toplotne črpalke zrak voda v mrzlih dneh. Dobrodošel podatek je tudi ta, da dovoljenja za gradnjo niso potrebna, vzdrževanja pa skorajda ni, vendar je vseeno priporočljivo, da se opravlja kontrolne preglede pri podjetju Ekovit d.o.o., kjer imajo več kot usposobljene in strokovne serviserje. 
 

Toplotna črpalka zrak voda


Podjetje nima akcij.

EKOVIT d.o.o.
 
Davčna številka: SI58159002
Matična številka: 3142795000
 
TRR: SI56 0231 1026 0319 346
odprt pri NLB d.d.

Križ 59B, 1218 Komenda, Slovenija

http://www.ekovit.eu/

info@ekovit.si

041/460 380

070/770 934

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »