ekovit1


Solarne luči

O solarnih lučeh smo velikokrat že marsikaj slišali, vendar nekateri še vedno ne vedo, kaj to so in kako delujejo. Solarne luči delujejo na principu sončne energije, ki je skupen izraz za vrsto postopkov pridobivanja energije in sončne svetlobe. Številni načini gradnje so že v preteklosti izrabljali sončno energijo, v zadnjih desetletjih pa je zanimanje naraslo. Glavni razlog večanja zanimanja je vedno večje zavedanje o omejenosti in skorajšnjem izginotju drugih energetskih virov, ki jih človeštvo pozna ter o njihovih posrednih in neposrednih vplivih na okolje. Druga goriva so fosilna goriva, ki žal preko izpustnih plinov negativno vplivajo na naš planet, torej zemljo in ozračje v katerem živimo. V glavnem mestu Tajske, Bangkoku, je ta primer negativnega onesnaževanja viden s prostim očesom, saj je zaradi izpustnih plinov fosilnih goriv zrak tako onesnažen, da so razvili poseben alarm, preko katerega je razvidno kdaj je prenevarno zapustiti stanovanje. Večina prebivalcev ima tako v lasti plinske in filtrirne maske, preko katerih dihajo očiščen zrak iz okolja. 
 
Sončno energijo uporabljajo v vedno več krajih po svetu ter tudi takih, kjer drugih virov energije ni na voljo, najpogosteje so to oddaljeni, od sveta odrezani kraji, uporabljajo jo tudi v vesolju. V takih krajih je sončna energija že močno v uporabi in so se naprave, s katerimi se sončna energija izkorišča, spreminjale in napredovale. Sončna energija je obnovljiv vir energije, ki bo z nami še vsaj 5 milijard let. Zatorej je to popoln obnovljiv vir energije, ki ga še dolgo lahko izkoriščamo. S pomočjo t.i. sončnih kolektorjev, ki jih najpogosteje najdemo na strehah ali pobočjih hribov, izkoriščamo sončno energijo za ogrevanje vode, v samih sončnih celicah pa to energijo pretvarjamo v elektriko. Lep primer so rastline, ki preko fotosinteze sončno energijo pretvarjajo v kemično energijo, ki jo ljudje nato uporabimo pri kurjenju fosilnih goriv ali lesa.
 
Načeloma so solarne plošče veliki sistemi, ki lahko pokrivajo celotno streho ali pobočje, poznamo pa tudi manjše sisteme, ki v prijetnih poletnih mesecih lahko pričarajo prav posebno romantično vzdušje. Govorimo namreč o solarnih lučeh, ki jih ljudje najpogosteje postavijo v zemljo ob potki do hiše ali okrog terase. Tako postaja solarna razsvetljava v zadnjem času vse bolj popularna, namreč za njo ni potrebno veliko dela, saj deluje ravno preko sončne energije, torej obnovljivega vira energije. Novejše in naprednejše solarne svetilke imajo vgrajene LED diode, ki so varčnejše in imajo konkretno daljšo življenjsko dobo v primerjavi z navadnimi žarnicami. Prihajajo prav tako v različnih barvnih odtenkih in vgrajene v razne privlačne oblike, zato si lahko vsak doma na vrtu pričara prav posebno vzdušje, kot je njemu všeč.
 
Vendar take solarne luči niso namenjene samo lepemu videzu in romantičnemu vzdušju. Najdemo tudi visoke solarne luči, ki so namenjene razsvetljevanju cest in pločnikov. Pri postavitvi takih solarnih luči ni visokih stroškov vzdrževanja, poleg tega se za postavitev porabi bistveno manj časa in denarja, kot pri postavitvi klasičnih uličnih svetilk. Najpogosteje jih najdemo v območjih, kjer so stroški postavitve klasičnih svetilk visoki ter montaže pretežke za izpeljavo. Slovensko podjetje Ekovit d.o.o. ima kar nekaj modelov, tako lahko vsak najde primerno solarno luč zase in svoj vrt ali za razsvetljavo poti do vhodnih vrat podjetja.
 

Solarne luči


Podjetje nima akcij.

EKOVIT d.o.o.
 
Davčna številka: SI58159002
Matična številka: 3142795000
 
TRR: SI56 0231 1026 0319 346
odprt pri NLB d.d.

Križ 59B, 1218 Komenda, Slovenija

http://www.ekovit.eu/

info@ekovit.si

041/460 380

070/770 934

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »