ekovit1


Ogrevanje

V zimskih mesecih, ko je zunaj mrzlo in ledeno ter se temperature pogosto spustijo pod 0°C, naša stanovanja radi ogrevamo. Nizke temperature so pogosto zadostne, da nas premrazi do kosti. Takoj ko stopimo v ogrevano stanovanje, trgovino ali pisarno smo olajšani, saj je notri prijetno toplo, še poseben čar pa pozimi dobi kamin v katerem prijetno prasketa.
 
Za vso to toplino so zasluženi veliki stroji, ki nas ogrevajo. Poznamo več vrst ogrevanja, vse od starejšega načina na fosilna goriva do najnovejših, inovativnih in okolju prijaznih načinov, kot so toplotne črpalke in ogrevanje na solarne kolektorje, ki delujejo na obnovljive vire energije. Solarni kolektorji zbirajo moč sončne energije, toplotna črpalka pa uporablja razne kombinacije zemlja, zrak in voda. Krušne peči le še redko najdemo, v nekaterih urbanih območjih se grejejo tudi na električne radiatorje. Večinoma dandanes srečujemo peči in kotle na pelete, oljne peči, peči na drva ter plinske peči. Njihova naloga je ogrevati naša stanovanja v mrzlih mesecih, ne glede na vrsto ogrevalne naprave. Vendar se moramo tudi zavedati, da so nekateri načini dražji in bolj nevarni za okolje kot drugi. Toplotne črpalke so trenutno v samem vrhu najpogostejših izbir ogrevalnih naprav, saj jih je vedno več in spadajo med najbolj ekološke načine ogrevanja, medtem ko je ogrevanje na fosilna goriva okolju škodljivo ter drago.
 
Seveda je najbolj optimalno imeti v hiši ali stanovanju vse po najnovejših standardih ali zahtevah, ki nam omogočajo varnost in udobje. A marsikdo zavrne idejo o novem sistemu ogrevanja že samo z mislijo na vse morebitne trenutne in prihajajoče stroške. Vendar se velika večina ne zaveda, da kljub prvotnemu velikemu strošku lahko v parih letih vse dobimo povrnjeno nazaj s cenejšimi oblikami ogrevanja ter boljšimi izkoristki. Tako imajo lesni peleti, ki jih naložimo v zalogovnik pri kotlu na biomaso, veliko boljši izkoristek kot na primer olje, poleg tega so tudi cenejši za skoraj 50 odstotkov od omenjenega olja, kljub temu da je 1 liter olja nekako sorazmeren 2 kilogramoma peletov. Če primerjavo nadaljujemo je toplotna črpalka še veliko bolj učinkovita kot peleti in do okolja še bolj prijazna, saj uporablja obnovljive vire energije, ki bodo na voljo še našim zanamcem. 
 
Lahko se tudi zgodi, da ni problem v samem sistemu ogrevanja, ampak v slabih oknih in vratih ali celo slabi izolaciji, kar je pogosto problem pri starejših hišah in blokih stare gradnje. V primeru, da razmišljate o ogrevanju in morebitni zamenjavi ali posodobitvi ogrevalnega sistema, je pametno, da se obrnete na strokovnjake, ki se vsakodnevno ukvarjajo s take vrste ogrevalnimi napravami in strojnimi inštalacijami. Razkrijejo vam lahko vse stroške prvotno povezane z menjavo ogrevanja ter prihranke po sami menjavi. Prav tako ne gre brez ogleda lokacije, kjer bi lahko potekala montaža in vam tako tudi na samem ogledu svetujejo, kje zna biti problem, kje zna toplota uhajati in kaj lahko naredijo, da se stanje izboljša. V kolikor razmišljate o posodobitvi obstoječega ogrevalnega sistema ali samo iščete možnosti naprednejših sistemov z večjimi izkoristki, se obrnite na podjetje Ekovit d.o.o. iz Ljubljane, kjer vam bodo strokovno svetovali in pomagali priti do pravilne in najbolj optimalne rešitve za vaš dom in njegovo ogrevanje ali hlajenje.

Ogrevanje


Podjetje nima akcij.

EKOVIT d.o.o.
 
Davčna številka: SI58159002
Matična številka: 3142795000
 
TRR: SI56 0231 1026 0319 346
odprt pri NLB d.d.

Križ 59B, 1218 Komenda, Slovenija

http://www.ekovit.eu/

info@ekovit.si

041/460 380

070/770 934

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »