ekovit1


Kotli na biomaso

Kotli na biomaso so v Sloveniji eden izmed najpogostejših sistemov ogrevanja, saj imamo v Sloveniji zadostne količine lesa, ki ga štejemo med obnovljive energetske vire. In ogrevanje z lesom ima prihodnost, le če za tem stoji napredna in vedno se izpopolnjujoča tehnologija. Napredna tehnologija omogoča tako vedno večje izkoristke, lep primer tega so na primer toplotne črpalke ali kogeneracijske naprave. Kotli na biomaso, ki so v zadnjih letih doživeli velik tehnološki razvoj, delujejo tudi na pelete. Izkoriščanje lesa za ogrevanje prostorov je postalo varno, varčno in predvsem zanesljivo. Ker se tehnologija venomer razvija, je izkoriščevanje lesa za ogrevanje ponovno postalo eden izmed glavnih načinov ogrevanja, skupaj s kotli na biomaso. Peči, ki obratujejo na pelete so preko tehnoloških napredkov postale tako enostavne za uporabo, da jih je moč primerjati z enostavnostjo uporabe kot pri pečeh na kurilno olje ali s kotli na plin. Take peči prinašajo tudi dodatne koristi, kot so optimalna izraba razpoložljivih virov, varčna poraba, nižji finančni stroški in kar je dandanes najpomembneje – manjše obremenitve okolja. Tako se kotli na pelete upravičeno uvrščajo v sam vrh najbolj priljubljenih sistemov ogrevanja.
 
Z lesno biomaso ali lesnimi peleti se je dandanes možno udobno in učinkovito ogrevati. Specialni kotli na biomaso za centralno ogrevanje doma s svojo dovršeno tehnologijo zagotavljajo maksimalno udobje ter visoke izkoristke. Nekateri, ki imajo v lasti tudi svoj gozd, gredo še korak dlje in svojo hišo opremijo tudi z napravo, ki iz odpadnega lesa naredi pelete, ki jih stresejo v zalogovnik. Tako imajo gorivo vedno pri roki in se denarni strošek ogrevanja še dodatno zniža. Izkoristki pri peletih so veliko boljši kot pri standardnih pečeh na olje. Za dosego enakega ekvivalenta toplote za približno liter olja porabimo 2 kilograma peletov. Vendar je cena 2 kilogramov peletov skoraj za polovico nižja od enega litra olja, tako da že pri samem nakupu peletov prihranimo skoraj polovico denarja, kaj šele, če bi imeli svoj gozd in bi izdelovali svoje pelete. Izolacija kotlov na biomaso pa poskrbi tudi za manjše toplotne izgube, zaradi sodobne konstrukcije kotlov pa je prenos toplote z dimnih plinov na ogrevalni medij optimiziran.
 
Kotle na biomaso odlikujeta, poleg že vseh naštetih lastnosti, tudi dolga življenjska doba in zmogljivost. Vendar si moramo pri nakupu novega centralnega ogrevalnega sistema postaviti tudi določene kriterije, najpomembnejša sta cena ter zmogljivost. Na trgu obstaja več vrst kotlov, katerega bomo izbrali je odvisno od naših želja, prostornine hiše, ki jo bomo ogrevali ter način na katerega želimo doseči optimalno temperaturo. Večinoma so sistemi enostavni za montažo, vendar je vseeno to bolje prepustiti strokovnjakom, saj gre za velike komponente, ki zahtevajo veliko mero natačnosti in seveda znanja s tega področja. Na tržišču najdemo tudi posebne kotle, ki omogočajo kombinacijo drva-peleti ali olje-peleti, z njihovo pomočjo imamo tako izbiro in nismo omejeni samo na eno vrsto goriva.
 
Ne glede za kakšno vrsto ogrevanja se odločimo in kakšne vrste kotla izberemo, je najbolje, da se pogovorimo s ponudnikom Ekovit d.o.o., ki je že več let strokovnjak s tega področja, in je tudi zastopnik in distributer nekaterih najboljših ogrevalnih sistemov na svetovnem tržišču.
 

Kotli na biomaso


Podjetje nima akcij.

EKOVIT d.o.o.
 
Davčna številka: SI58159002
Matična številka: 3142795000
 
TRR: SI56 0231 1026 0319 346
odprt pri NLB d.d.

Križ 59B, 1218 Komenda, Slovenija

http://www.ekovit.eu/

info@ekovit.si

041/460 380

070/770 934

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »