DLAKAPATAKA


Striženje psov

Striženje psov je za pse z daljšo ali dolgo dlako eden od nujnih delov redne nege. To, kako pogosto je potrebno obiskati pasji salon je odvisno tudi od starosti vašega ljubljenčka in letnega časa. Kužke lahko negujete doma, vendar pa je občasno pametno prepustiti njihove kožuščke profesionalni negi frizerjev za živali, ki točno vedo, kako jih narediti še lepše. Striženje psov je zahteven in natančen poklic. Za vsako pasmo psa namreč obstajajo standardi, kakšen naj bi izgledal »idealen« pes, ki jih napišejo vzrediteljske organizacije. Pasji negovalci se spoznajo na to, kako se lotiti oblikovanja dlake, da bosta videz pa tudi počutje psa čim boljša. Frizerji kužke pripravijo za pasja tekmovanja in razstave, kjer ključno vpliva prav videz dlake, zato so dobri pasji frizerji vredni dodatnega stroška. Tako nega kot striženje psov sta lažja, če je kuža sproščen in miren. Nekateri lastniki zato izberejo, da so prisotni ves čas striženja, vendar pa je bolj važno, da na obiske pasjih salonov navadimo že mladičke. Strokovnjaki priporočajo, da s profesionalno nego psov začnemo že pri nekaj mesecih, ko se mladiček lažje navadi, da ga ureja in umiva tuja oseba. Če s tem začnemo zgodaj, bo v odrasli dobi kuža bolj miren in sproščen. Tako bo vam, kužku in frizerju olajšano delo. Za profesionalno striženje psov je nujno poznavanje anatomije in značaja kužkov, pa tudi profesionalna oprema. Poznamo različne načine urejanja dlake. Striženje z električnim strojčkom, z nastavki za rezanje dlake vse od 0,1 cm pa do 2,5 cm, je najbolj pogosto uporabljena metoda, saj je hitra in natančna. Kužki, ki se zvoka strojčka bojijo in tisti, pri katerih je treba natančno pristriči obliko dlake, se strižejo z škarjami. Striženje psov z efilirkami, posebnimi škarjami za redčenje dlake, lahko kužku uredimo kožušček, ne da bi pri tem spremenili njegov videz. Z rednim striženjem psov z daljšo in dolgo dlako lahko poskrbimo za urejen videz, vplivamo pa tudi na zdravje in splošno dobro počutje. Dlake na uhljih in gobcu se prirezujejo s škarjami, enako tudi pri tačkah in okoli oči. S tem preprečimo, da dlake dražijo oči in povzročijo nadležna vnetja.

Pri dolgodlakih kužkih moramo biti še posebej pozorni, da dodatno pozornost namenimo dlakam med blazinicami na tačkah. S tem preprečimo infekcije in bolečine, ki se lahko zgodijo, če se dlaka med blazinicami zavozla. Če jo frizer za pse redno prirezuje, kužki prinesejo v hišo ali stanovanje tudi manj umazanije. Salon za pse DLAKAPATAKA  vam ponuja pester izbor nege za vaše štirinožne prijatelje, poleg tega pa ima še dobro založeno trgovino. V prijaznem ambientu bodo izkušeni in spretni pasji frizerji poskrbeli, da se bodo kužki vseh velikosti in pasem dobro počutili. Izberete lahko kopanje in sušenje; česanje in krtačenje; striženje psov in trimanje; nego ušes, oči in tačk ali pa kompletno nego, s katero bo vaš ljubljenček negovan od repa do smrčka. Pasji frizer v salonu DLAKAPATAKA vam lahko svetuje in pomaga, da s pravilno nego nadaljujete tudi doma. K vsaki stranki in kužku pristopijo individualno in strokovno. DLAKAPATAKA bo postala prijeten obisk za vas in vaše štirinožne prijatelje, saj so lastnikom in kužkom prijazen salon. Med friziranjem pa vam ne bo dolgčas, saj imate v bližini trgovine in gostinske lokale, lahko pa ste tudi zraven. 

Striženje psov


Podjetje nima akcij.

Smo salon za nego psov in trgovina za pse. Obiščite nas, STRIŽEMO, NE GRIZEMO!

Selanov trg 5, 1210 Ljubljana - Šentvid

http://www.dlakapataka.si/

info@dlakapataka.si

040/596-444

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »