DLAKAPATAKA


Pasji frizer

Pasji frizer je nekdo, ki ne le obožuje živali, ampak se tudi spozna na njihove značilnosti. Pomembno je, da pozna anatomijo živali in tudi standarde vsake pasme. Za vsako pasmo je namreč napisan standard, ki so ga napisale vzrediteljske organizacije, ki določajo kako naj bi izgledal pes. Pasji frizer mora tudi razumeti značaj psov in njihovo obnašanje, da lahko opravlja svoje delo. Nega psov je namreč veliko lažja, če je kužek sproščen in pripravljen sodelovati z negovalcem. Tako je negovanje in striženje hitrejše, lažje ter bolj prijetno tako za kužka kot za frizerja. Profesionalni frizer za kužke je oseba, ki mora biti pripravljena na delo z živalmi različnih značajev in velikosti. Za profesionalno striženje psov je poleg znanja nujna tudi profesionalna oprema. Tretma nege kužkov poteka različno, odvisno kakšen obisk v pasjem salonu želite. Izbirate lahko med posameznimi storitvami, pri katerih kužka frizer le skrtači, mu pristriže dlake na šapah ali smrčku, ali pa kompletno nego, ki vključuje celostno urejanje in čiščenje psičkov. Pametno je, da pse že od mladička navajamo na nego, zato nekateri svetujejo prvi obisk pri pasjem frizerju že pri nekaj mesecih. Mladiček se tako navadi na dejstvo, da ga umiva, krtači in striže tretja oseba. Sprememba okolja mu ne povzroča toliko stresa, kot če bi začeli z obiski pasjega salona kasneje, v odrasli dobi psa. Kar je velika prednost tega, da kužka neguje profesionalni frizer oziroma negovalec je, da opazi spremembe na koži, dlaki ali vedenju kužka, ki lahko opozorijo na zdravstvene težave ali bolezni. Pasji frizer nas lahko usmeri v način nege, s katero lahko tudi doma skrbimo za urejen in čist videz kužka, hkrati pa se spoznajo tudi na pasje dodatke in pravilno dieto. Strokovni zaposleni v pasjem salonu bodo znali poskrbeti za dobro počutje vašega ljubljenčka.

Pasji frizer lahko postane vsakdo, ki uspešno opravi tečaj. Vendar pa je pomembno, da delo opravlja s srcem in se nikoli ne preneha učiti, saj so tudi na področju pasje mode vedno novosti. Tako je na primer zadnja leta zelo popularno barvanje pasje dlake z neškodljivimi, naravnimi pigmenti, ki so prijazni do kože in sluznice vašega ljubljenčka. Frizerji ponujajo velik izbor različnih poslikav, od barvanja dlak, do manikure za krempeljčke. Ključni del postopka frizer za pse opravi, ko psa pripravi za urejanje s tem, da ga spozna, se z njim poigra, ga umiri in potem tudi umije. Preden pa se lotimo striženja in urejanja je namreč potrebno psa dobro skopati in posušiti. Potem ga je treba še skrtačiti, saj lahko urejamo le gladko dlako brez vozljev in umazanije. Čist in urejen kužek ne bo le izgledal in dišal lepše, temveč bo tudi bolj zdrav. Pogostost kopanja in striženja je odvisna od pasme kužkov, pa tudi od tega, ali je zima ali poletje in od tega, kam smo ga peljali na srehod. V posebni kozmetiki, ki jo uporabi pasji frizer,  je Ph, ki ne škoduje pasji koži, dlako pa razmasti in naredi mehko ter dišečo. Tudi dlako okoli oči je potrebno postriči,  da ne pride do vnetij in da kuža bolje vidi. Pri nekaterih pasmah tako preprečimo draženje, vnetja oči in izboljšamo počutje psička.

Pasji frizer


Podjetje nima akcij.

Smo salon za nego psov in trgovina za pse. Obiščite nas, STRIŽEMO, NE GRIZEMO!

Selanov trg 5, 1210 Ljubljana - Šentvid

http://www.dlakapataka.si/

info@dlakapataka.si

040/596-444

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »