DLAKAPATAKA


Frizer za pse

Frizer za pse je pravi naslov, če vaš štirinožni prijatelj potrebuje striženje in nego. Striženje psov je običajno sestavni del nege pasem z daljšo in dolgo dlako, medtem ko se mu kratkodlaki psi izognejo. Od pasme psa in od vrste dlake je odvisno, kako in koliko krat jih je potrebno striči in umivati. Frizer za pse pozna pasjo anatomijo in značaj, spoznajo se tudi na to, kakšna nega in striženje sta najbolj primerna za različne kužke in različne starosti. Za pasmske pse veljajo posebna pravila, kakšen naj bi izgledal idealno postrižen kužek. V salonu vam lahko svetujejo kako naj bo postrižen, lahko pa mu izberete drugačen izgled. Pasji frizer ima najmanj dela s tistimi kužki, ki so redno negovani, zato se dogovorite za redne obiske. Tako bo tudi kuža navajen nege in mu bo postalo manj naporno, kot če ga v salon odpeljete redko. Frizer za pse vam lahko tudi svetuje o najboljši vrsti striženja za tip dlake vašega ljubljenčka. Striženje psov poteka s strojčkom z različnimi nastavki ter z različnimi vrstami škarij. S striženjem in oblikovanjem dlake frizer za pse poskrbi, da je vaš ljubljenček videti urejen, čist in da mu je udobno. Urejen kužek je tudi bolj zdrav in živahen, saj mu je v kožuščku bolj udobno. Frizer za kužke se mora zaradi svojega dela naučiti, kako narediti, da je hkrati prijetno lastnikom kot tudi pasjim strankam. Pomembno je, da kužki dojamejo pasji salon kot varno, udobno in prijetno mesto.

Če vaš ljubljenček menja dlako, je nujno redni negi kužka dodati še krtačenje in česanje, s katerim se znebite odpadle in umrle dlake. Vse odpadajoče dlake pa ni mogoče odstraniti samo s krtačenjem in česanjem zato frizer za pse uporablja različne tehnike trimanja. To je priporočljivo ponavljati na 2-3 mesece. Pasji negovalci in frizerji svetujejo, da kužka že v prvih mesecih spoznate z obiskom v salonu, saj bo tako bolj sproščen in miren, delo frizerjev pa bo veliko manj zahtevno. Medtem ko frizer kužka kopa, češe ali striže, se lahko odpravite po nakupih ali si privoščite kavo, saj naj bi bili psički bolj mirni, ko ob njih ni poznanih oseb. Z rednim urejanjem kožuha poskrbimo, da se ta ne vozla in zapleta, s česanjem odstranimo umazanijo in zmanjšamo možnosti vnetij. Pomembno je, da psa ne počešemo samo ‘po vrhu’, ampak temeljito, vse do kože, saj se ravno tam nahaja debela plast poddlake, ki se lahko zavozla in povzroči srbenje ter neprijetno draži kožo. Frizer pa vašega kužka ne bo le umil in počesal – medtem ko frizerji negujejo pse, so pozorni tudi na spremembe na koži, dlaki ali na tačkah ter gobčku. Hitro lahko opazijo, kaj bi jim povzročalo neudobje ali zdravstvene težave, ter svetujejo, kako pravilno negujemo ljubljenčke tudi doma. Frizerji in negovalci uporabljajo živalim prijazno kozmetiko z nevtralnim pH, ki jih ne draži in ne povzroča reakcij. Čist in urejen pes je zadovoljen in zdrav pes, kot pravijo, zato je pomembno, da redno in dosledno skrbimo za čiste zobe, postrižen kožušček, ostrižene kremplje in umito dlako. Psi tako lepo izgledajo, dišijo in se dobro počutijo.

Frizer za pse


Podjetje nima akcij.

Smo salon za nego psov in trgovina za pse. Obiščite nas, STRIŽEMO, NE GRIZEMO!

Selanov trg 5, 1210 Ljubljana - Šentvid

http://www.dlakapataka.si/

info@dlakapataka.si

040/596-444

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »