Strizenje psov


Striženje psov

Striženje psov je postopek k kateremu je potrebno pristopiti premišljeno in preudarno.  Pred samim pričetkom je potrebno zagotoviti varnost psa in se odločiti za stil striženja njegove dlake. Pasji salon Dlakapataka za varnost poskrbi z ustreznim zavarovanjem, da pes med striženjem ne more nenadoma skočiti z mize na kateri poteka striženje in pa z ustreznimi škarjami, ki ob nenadnih gibih ne morejo povzročiti poškodb na koži, smrčku, očeh ali blazinicah.

Pred striženjem je pomembno, da dlako psa čim bolj razčešemo in odstranimo trdne delce umazanije in vse morebitne vozle. Tako lahko zagotovimo, da je striženje kožuha, kar je mogoče, enakomerno po celem telesu. Striženje psov, še posebej če ti hodijo na razstave, mora slediti standardom pasme, ki določajo izgled psa. Za striženje izbiramo ustrezna rezila, ki so namenjena vrsti dlake psa, ki ga strižemo. Psi se znajo ustrašiti glasnih strojčkov za striženje, zato je pomembno, da je delovanje le-teh čim tišje. Rezila, ki jih pasji frizer uporablja za striženje, morajo biti ostra, saj drugače dlako poškodujejo in izpulijo. Pozorni moramo bit tudii, da se rezilo med svojim delovanjem ne segreje preveč in poškoduje kože. Kakršnakoli slaba izkušnja in psa bomo težko v drugo prepričali, da se pusti negovati.

S striženjem psov moramo pričeti karseda zgodaj, po možnosti še ko je pes mladiček. Starejši pes se striženja namreč veliko težje navadi kot mlad. Pasji frizer se mora mladičku, ki je prvič v salonu posebej posvetiti. Za mladička je namreč prvi obisk frizerja enako pomemben kot je ta za otroka. Od njegove prve izkušnje je namreč odvisno kako bo v prihodnosti sprejemal ta obvezni del svoje nege. Še pred prvim obiskom frizerja se priporoča, da lastniki mladička predhodno pripravijo na novo izkušnjo – podobno kot ga bo frizer, naj ga prijemajo za tačke, ušesa, rep ipd. in ga tako navadijo na pogoste dotike. Med prvim obiskom pasji frizer poskrbi, da se psiček spozna z novim okoljem. Ta tako v pretežni meri ni v osnovi namenjen negi, temveč socializaciji z novo situacijo v kateri se psiček znajde. Nego v teh začetnih fazah omejimo na kopanje, rahlo krtačenje, krajšanje nohtov, čiščenje ušes in krajšanje dlake kjer je to nujno potrebno (predvsem po področju obraza). S prvim obiskom pasjega salona ne odlašajmo predolgo, pes se najlažje uči do svojega 16 meseca. Pred prvim obiskom je potrebno opraviti tudi vsa obvezna cepljenja. Strokovnjaki ocenjujejo, da mora psiček vsaj trikrat obiskati pasji salon, preden se ga povsem navadi in je sproščen med nego. S pravilnim pristopom pa lahko zagotovimo optimalno oskrbo ter z njo dolgotrajno zdravje in zadovoljstvo našega ljubljenčka.

V zadnjem času pa se razvija nov trend – kreativno striženje psov. Medtem ko se večina pasjih frizerjev strogo drži standardov določenih za posamezno pasmo, je kreativno striženje psov popolno nasprotje temu. Teži se namreč k ustvarjanju popolnoma edinstvenega izgleda psa. Tako nekateri pasji frizerji nudijo storitve barvanja dlake in nohtov. Nenavadne pasje pričeske so sicer pri nas precej redke, razširjene so predvsem v Zadružnih državah Amerike, v katerih se organizirajo tekmovanja za najbolj uspelo ''odštekano'' pasjo frizuro. Blago obliko kreativnega striženja pa predstavlja oblikovanje pasje frizure po željah njegovega lastnika, kateremu je določen izgled preprosto bolj pri srcu ali pa je bolj prilagojen njegovemu življenjskemu stilu.

Striženje psov


Podjetje nima akcij.

Smo salon za nego psov in trgovina za pse. Obiščite nas, STRIŽEMO, NE GRIZEMO!

Selanov trg 5, 1210 Ljubljana - Šentvid

http://www.dlakapataka.si/

info@dlakapataka.si

040/596-444

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »