Pasji frizer


Pasji frizer

Pasji frizer, kot v salonu Dlakapataka, se profesionalno ukvarja z nego psov in včasih tudi nekaterih drugih živali. Za kvalitetno in celostno opravljanje svojega dela mora imeti rad živali in imeti dovolj potrpljenja za delo z njimi. Biti mora v dobri fizični kondiciji, saj mora pri svojem delu pse dvigovati, jih pridržati in opravljati druge fizično zahtevne naloge. Pomembno je tudi zdravje pasjega frizerja – človek z astmo, artritisom in podobnimi boleznimi, tega poklica ne more opravljati.

Frizer za psa za svoje delo uradno ne potrebuje formalne izobrazbe, vendar je zelo priporočljivo, da je vaš pasji frizer opravil tudi strokovno šolanje in pridobil ustrezne certifikate. Veliko pomenijo tudi praktične izkušnje, ki jih frizer-vajenec pridobi pri opazovanju in pomoči drugim, bolj izkušenim, v svoji stroki.  Le z ustreznim formalnim in neformalnim šolanjem lahko pridobi znanje in zaupanje vase, ki ga potrebuje za varno in učinkovito opravljanje svojega dela. Dober pasji frizer obvlada različna področja povezana s psi:

 • Vedenje psov in tehnike upravljanja njihovega vedenja;
 • Najboljše varnostne prakse;
 • Karakteristike tudi drugih živalskih vrst poleg psa;
 • Prepoznavanje zdravstvenih simptomov za katere je priporočljiv obisk veterinarja
 • Prepoznavanje nepravilnosti in zdravstvenih težav s kožo živali;
 • Poznavanje specifik o parazitih, kot so npr. klopi, bolhe ipd.
 • Postopek kopanja in sušenja pasje dlake;
 • Striženje psov;
 • Česanje in krtačenje;
 • Uporaba ustreznih izdelkov za nego in njihova pravilna aplikacija.

Priporočljivo je tudi, da ima pasji frizer urejeno zavarovanje. Nega psov, četudi jo izvaja kompetentni, previdni in odgovorni strokovnjak, lahko včasih privede do nesreče s poškodbami, ki jim botruje nesrečna nezgoda, možna alergična reakcija na uporabljene izdelke ali pa kakšen drugačen nesrečen scenarij. Ker je nega psov zelo specializirano delo s potenciali za nesreče in poškodbe, je ustrezna vrsta zavarovanja pomembna.

Pasji frizer nudi različne storitve za nego psov:

 • Kopanje. Pogostokrat eno kopanje ni zadostno, da bi bil pes popolnoma čist. Šele drugo kopanje zagotovi, da je celotno telo popolnoma umito. Psa kopamo z mlačno, nikoli z vročo vodo, in tako poskrbimo, da je izkušnja zanj karseda prijetna. Nekatere pasme z bolj gostim kožuhom je potrebno pred kopanjem tudi temeljito razčesati.
 • Odstranjevanje dlake. Številni pasji kožuhi zahtevajo obrezovanje, striženje ali kakšen drugačen pristop. Stil striženja je odvisen od pasme psa in želja lastnika. Nekatere tehnike striženja imajo namreč praktičen izvor, druge pa so odvisne od okusa lastnika psa in dejstva ali se pes udeležuje pasjih razstav ali drugih aktivnosti. S kožuha, ki sam ne pušča dlake v zadostni meri, je pomembno da le-to ročno odstranjujemo sami. Težek, žilav kožuh ima svoj ciklus z rastjo dlake in njenim odpadanjem ko ta doseže maksimalno dolžino. Ročno odstranjevanje take dlake omogoča rast nove dlake.
 • Striženje nohtov. Krajšanje pasjih nohtov je bistvenega pomena za ohranjevanje zdravja živali. Neurejeni nohti se namreč zvijejo v spiralo in otežujejo hojo psa z bolečino, v skrajnem primeru pa se zavijejo do te mere, da lahko poškodujejo blazinice, kar lahko vodi do infekcije.

Pasji frizer


Podjetje nima akcij.

Smo salon za nego psov in trgovina za pse. Obiščite nas, STRIŽEMO, NE GRIZEMO!

Selanov trg 5, 1210 Ljubljana - Šentvid

http://www.dlakapataka.si/

info@dlakapataka.si

040/596-444

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »