Nega psov


Nega psov

V pasjem salonu Dlakapataka se nega psov nanaša tako na higiensko nego pasjega kožuha z umivanjem kot na friziranje pasje dlake za različna tekmovanja (kot so npr. razstave) ali pa zgolj za vzdrževanje ustreznega fizičnega izgleda psa. Delo opravlja profesionalni pasji frizer, ki ga, poleg izobraževanja na tonamenskih tečajih, odlikujejo tudi izkušnje in pristen odnos s živalmi.

Nega psov se opravlja iz številnih različnih razlogov in predstavlja pomemben del skrbi za svojega pasjega ljubljenčka. Kožuh vsake pasje pasme in pa seveda tudi mešančkov zahteva določeno mero negovanja, koliko natančno pa je odvisno od vrste kožuha, starosti in zdravja našega psa. Le z redno nego mu lahko omogočamo udobno življenje ter preprečimo nastanek določenih bolezni. Nego lahko opravljamo sami doma ali pa ljubljenčka odpeljemo v pasji salon, kjer zanj poskrbi frizer za pse.

Glavni razlogi za nego psov:

 • Manjša možnost zdravstvenih težav s kožo (praske, ekcemi, lišaji);
 • Splošna čistoča psa;
 • Spremljanje zdravstvenega stanja kože, odkrivanje otečenosti, šepavosti ali spremembe temperamenta, ki lahko nakazujejo kožno bolezen;
 • Kovanje tesnejše vezi med psom in lastnikom;
 • Odstranjevanje in preprečevanje parazitov.

Osnovna oprema za nego psov:

 • Škarje s katerimi skrajšamo določene vrste dlake ali pa jo odstranimo le na določenih področjih. Tipične škarje za nego psov so daljše od škarij za človeške lase. Nekatere škarje za striženje psov so oblikovane s topo konico, da se preprečijo morebitne poškodbe.
 • Glavnik za razčesavanje sprijete dlake in vozlov.
 • Krtača je lahko različnih oblik in iz različnih materialov, kot je npr. kovina, plastika, les …Krtače so najbolj uporabne za pasme z dolgo in krhko dlako, če le-to želimo najbolj ustrezno vzdrževati. Splošno pravilo velja, da so daljše in širše razporejene ščetine primerne za pse z daljšo dlako, krajše in skupaj razporejene ščetine pa za pse s krajšo dlako. Krtačo z mehkimi ščetinami lahko uporabljamo dnevno, da s pasjega kožuha odstranimo prah in umazanijo ter dlakam vrnemo naravni sijaj.
 • Ščetka s plastičnimi ali gumijastimi zobki s katero podrgnemo pasji kožuh, da odstranimo umazanijo in odvečno dlako ter stimuliramo kožo, da sprošča naravna olja. Nikoli ni uporabimo železne ščetke, ta je namenjena zgolj odstranjevanju ujete dlake iz plastične oz. gumijaste ščetke.
 • Krtača za poddlako za odstranjevanje ujete dlake iz določenih vrst kožuhov. Tega pripomočka se ne uporablja za krajšanje žive dlake.
 • Pasji šampon mora biti nežen, balzam pa je primeren samo za nekatere vrste dlake.

Pred kopanjem psa vam bo pasji frizer svetoval predhodno urejanje dlake. To je pomembno, saj s razčesavanjem odstranimo poddlako in tako pri kopanju omogočimo dostop vodi in šamponu do kože, da lahko to res temeljito umijemo. Pri tem si pomagamo s posebno krtačko, ki je posebej uporabna na tistih predelih kožuha, ki se radi vozlajo. Ob razčesavanju počešemo tudi pasji rep, katerega lastniki pogosto pozabijo urediti. Pomemben del nege predstavlja tudi nega uči in ušes, nohtov na tacah; lastniki pa morajo posebno pozornost nameniti tudi pasji ustni higieni.

Nega psov


Podjetje nima akcij.

Smo salon za nego psov in trgovina za pse. Obiščite nas, STRIŽEMO, NE GRIZEMO!

Selanov trg 5, 1210 Ljubljana - Šentvid

http://www.dlakapataka.si/

info@dlakapataka.si

040/596-444

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »