bralko 2


Pometalni stroj

Veliki industrijski objekti, cestna, gradbena podjetja, imajo po navadi v svojem voznem parku tudi pometalni stroj. Kjer se izvajajo določena cestna dela ali rekonstrukcija vozišča, se veliko praši ali je veliko blata. Še zlasti v slabem vremenu je kombinacija prahu in vode lahko problematična za druge udeležence v prometu. Pometalni stroj poskrbi, da je površina čista in ne moti druge uporabnike.

Največkrat je pometalni stroj opremljen samo s krtačami, ki drgnejo po površini in se prah ali umazanija nalaga v poseben zbiralnik. Lahko pa ima poleg krtač tudi pršilne šobe za vodo. Šobe mu omogočajo, da bolj zahtevno umazanijo pred pometanjem zmehča z vodo ali posebnimi kemikalijami, če je to potrebno in jo potem pomete v zbiralnik. Če je potrebna večja količina tekočine, imajo lahko določeni modeli tudi sesalne šobe, da poleg pometanja tudi sesajo tekočine, oziroma prah.

Pometalni stroj je lahko tudi robotski sesalnik, ki je lahko tudi iz serije robotski sesalec akcija, ki bo olajšal delo povezano s pometanjem. Lahko ga opravljamo s pomočjo daljinskega upravljalnika ali pa zahteva operaterja, ki ga pravilno vodi skozi postopek čiščenja. Lahko jih uporabimo tudi pri pometanju dvorišča pred hišo ali blokom. Ti so enostavni za uporabo in ne zahtevajo veliko znanja za rokovanje. Koristni so sploh v času, ko ni predvidenih kakšnih dežnih padavin in na območjih, ki so podvržena veliki količini prahu.

Vsa podjetja, ki skrbijo za čistočo v mestih jih uporabljajo. Glede na vplive okolja in človeka, se prah danes pojavlja v večjih količinah kot nekoč. Zato moramo poskrbeti za čistočo s pometalnimi stroji. Čas uporabe klasične metle za čiščenje je skoraj preteklost. Vse bolj se poslužujemo raznih naprav kot je robotski sesalnik, pometalni stroj oziroma najboljši robotski sesalec in stroja za pomivanje talnih površin.

V prostorih, kjer se zadržuje večje število ljudi, recimo nakupovalni centri, lahko opazimo, da se pometalni stroj uporablja večkrat dnevno. Tako se sproti čisti umazanija in ne več samo enkrat dnevno. Tako zagotavljamo večjo čistočo površin in preprečujemo nastanek večjih količin umazanije ali prahu. Koristni so tudi v zdravstvenih ustanovah, kjer lahko s posebnimi modeli hkrati s pometanjem na zadnjem delu razkužujejo površino. Tako zagotovimo bolšje okolje in preprečujemo nastanek večjih količin zaležanega prahu.

Vzdrževanje pometalnega stroja je pomembno in ga izvajajmo takrat ko je potrebna. Z vzdrževanjem in vgradnjo pravilnih nadomestnih delov bomo imeli stroj, ki bo deloval zanesljivo in nas ne bo pustil na cedilu. Če je potrebno dodatno šolanje za rokovanje in uporabo, je zaželjeno, da izobrazimo vse osebe, ki bodo rokovale z napravo. Tako bomo preprečili nepravilno uporabo, ki lahko privede do okvare.

Pometalni stroj izberemo glede na zahtevnost površine, količino pričakovanih odpadkov in zahtevnosti uporabe. Potrebno je predvideti ali nam bo dovolj eden ali jih potrebujemo več. Najbolje je, da se izkoristijo vse možnosti predhodnega testiranja ali prikaza delovanja na površinah, ki nas zanimajo. Razne naprave,  nam koristijo vsak dan in na vsakem koraku. Zaradi tega je potreben minimalen trud, da bo delo potekalo nemoteno.

Veliko krat je potrebno kar nekaj spretnosti, da odstranimo dolgotrajne madeže. Zato je koristno izbrati pravilni model pometalnega stroja, ki bo pokrival naše potrebe za čiščenje. Boljše, da ima kakšno funkcijo več kot premalo.

Pometalni stroj


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2195976000

Davčna številka: SI25040103

Šmartno ob Paki 134, 3327 Šmartno ob Paki

https://www.bralko.si/

tjasa.bralcom@siol.net

T: (03) 891 55 60

M: (041) 680 451

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »