bralko 2


Masažni stol

Pomembno je vedeti, čemu vsemu je namenjen masažni stol. Sama masaža na masažnem stolu, pa naj gre za masažni stol ali pa če smo se odločili, da nam bolj odgovarja masažna blazina ali pa gre za katerikoli masažni aparat. Masaža je manipulacija mišičnih in vezivnih strukturnih delov telesa, ki jih izvajamo z namenom izboljšati njihovo delovanje in doseganje sprostitve. Masaža lahko omili različne bolečine, nelagodje in stresno stanje, ter izboljša zdravje in splošno počutje. V našem prehitrem ritmu življenja je izredno dobra rešitev masažni stol. Masažni stol nam omogoči blažitev bolečih delov telesa in v veliki meri pripomore k boljšemu počutju.

Dobro je tudi, da se ob sami masaži držimo določenih napotkov, za manj bolečin. Sedimo zravnano na stolu, ki nam podpira ledveni in vratni del, ko se naslonimo. Tudi kolenski kot, medtem ko imamo stopala položena na tla, mora imeti 90 stopinj. Višina pisalne mize mora biti prilagojena, da omogoča sproščenost ramenskega sklepa in posledično mišic hrbta (ne nižja od komolca pa tudi ne višja)

Pozitivno fizično delovanje masaže zajema v večjem delu skoraj vsa tkiva. Masaža, ki jo prinaša masažni stol na telo, ne vpliva samo pri izboljšanju toka krvi in limfe, ampak posredno zelo ugodno vpliva tudi na živčevje, tudi na vegetativni živčni sistem. Klasična masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa. Masaža, kjer uporabljamo masažni aparat ali masažni fotelj, pa to vse združuje.

Učinek masaž največ časa traja na mišicah. Predvsem gre za izboljšavo prekrvavljenosti telesa. Tako lahko sama masaža telesa poveča tudi do desetkrat boljšo prekrvavljenost telesa.

Kljub temu pa se za masažo večina ljudi odloči šele, ko jih začne nekaj boleti, torej, ko je hrbet preveč napet, kadar jih muči močan glavobol, ki se širi iz zatilja proti vrhu glave, ali kadar imajo močne bolečine v mišicah. Pa bi si lahko ravno masažo privoščili pogosteje in kar tako, brez vzroka, enostavno samo zase in za naše počutje. Zato so masažni stoli še toliko bolj priporočljivi.

Po novih teorijah bolečina v mišicah ne nastane zaradi nabiranja mlečne kisline v mišicah, temveč bolj zaradi drobnih razpok v mišičnih vlaknih, ki nastanejo pri večjih obremenitvah. Teh seveda samo z masažo ne moremo odpraviti, lahko pa v velikem delu omilimo bolečino. Splošna sprostitev povzroči to, da boleče točke dosti manj bolijo.

Sicer pa nas boleče mišice, ki jih dobimo po različnih vadbah opozarjajo, da smo pretiravali in, da mogoče nimamo zadosti  kondicije.

Masaža in različne masažne tehnike, kot jih večinoma poznamo danes, so učinkovito sredstvo preventive, sprostitev telesa in duha, odlično sredstvo za odpravljanje stresnih situacij in bolečin. Služijo tudi za doseganje boljših športnih rezultatov, so sredstvo za ohranjanje zdravja, vzpostavljanja telesnega ravnovesja, preprečevanja poškodb, pa še kaj bi se našlo. Poleg tega masaža poskrbi še za to, da si vzamemo nekaj časa res samo zase in odženemo vse dnevne napetosti in morebitne skrbi.

Pomislimo o masaži kot deluje robotski sesalnik, ki pri svojem delu preišče vsak kotiček prostora in najde še tako skrit prašni delec. Ali pometalni stroj, kjer se krtače vrtijo in spravljajo umazanijo v posodo. Tako masažni stoli z uporabo valjčkov, vibracij in učinkom gnetenja, sproščajo naše telo in mišice.

Masažni stol


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2195976000

Davčna številka: SI25040103

Šmartno ob Paki 134, 3327 Šmartno ob Paki

https://www.bralko.si/

tjasa.bralcom@siol.net

T: (03) 891 55 60

M: (041) 680 451

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »