Bent


Čistila

Sestavni del naših dnevnih opravil vključuje tudi čistila. Uporabljamo jih za različne namene in pri različnih opravilih. Ne glede na način uporabe, pa je vsem čistilom skupna lastnost, čiščenje umazanih delov površin ali odstranitev madežev.

Čistila se delijo na glede na njihov namen uporabe. Bolj pomemben način delitve za naše zdravje, pa je stopnja škodljivih kemikalij, ki lahko vpliva na naše zdravje. Določene kemikalije so prijazne in splošno uporabne tudi v gospodinjstvu. Sem recimo štejemo kis, ki je uporaben v kulinariki in tudi za druge namene. Kis velikokrat najdemo kot sestavino, ki ga lahko uporabimo kot pripomoček pri čiščenju. Oprema za čiščenje, nam velikokrat olajšajo določena opravila in pomagajo hitro povrniti izgled ali očistiti določeno površino.

Določena čistila pa so lahko nevarna za zdravje. Zato je nujno potrebno, da pred prvo uporabo čistil, natančno preberemo navodila za uporabo. Navodila bi morali biti priložena pri vsakem čistilu, ki ga kupimo. Priporočeno je, da se preverijo tudi grafične varnostne oznake. Grafične oznake so navadno odtisnjene na embalaži. Velikokrat se zgodi, da nam grafične oznake niso razumljive, zato je nujno, da preberemo še navodila za uporabo. Velikokrat se zgodi, da so navodila ali sestava, napisana s tako majhnimi črkami, da jih zlasti starejši ljudje težko preberejo. Steklenice bi morale biti opremljene z varnostnimi zamaški. Ti zamaški preprečujejo otrokom, da bi odprli in po pomoti zaužili čistilo. Belilna sredstva, čistila za odstranjevanje madežev, odstranjevalec vodnega kamna, čistila za stranišča, sredstva za odmašitev odtokov in še nekaj podobnih kemikalij, bi morala imeti nujno nameščene varnostne zamaške.

Kar je posebno pomembno, je informacija, da se čistil med seboj ne sme mešati. Še zlasti velja to za odtoke. V primeru, da bi mešali dve različni čistili ali celo več njih, lahko pride do določenih kemičnih reakcij. Lahko se razvije strupen rumeno zelen plin klor, ki je zdravju škodljiv. Druga kemična reakcija, ki se lahko zgodi, je manjša eksplozija, ko pride do mešanja dveh kemičnih substanc. Glede škode, ki lahko nastane v tem primeru, je boljše, da ne razmišljamo.

Poleg čistil, nam pri čiščenju zelo koristijo papirnate brisačke. Z njimi se enostavno očistijo površine, ki jih prej poškropimo s čistilom. Seveda je vsaka uporaba čistil povezana z okoljem. Premalo se včasih zavedamo, kako lahko škodimo, če neuporabljeno čistilo zlivamo v odtoke. Vsi ti odpadki se zbirajo na odlagališčih komunalnih odpadkov. Tam imajo posebne otoke, kjer lahko vse vrste čistil ali odpadnih olj, brez skrbi odvržemo. Potem komunalna služba poskrbi za njihovo obdelavo in razgradnjo.

Velikokrat pa se zgodi, da nam toaletni papir zamaši WC školjko. Za take primere obstajajo posebne kemikalije, ki poskrbijo, da se odtok in pot za odpadke sprosti na dokaj preprost način. V kolikor pa se zgodi zamašitev odtoka zaradi kakšnih drugih predmetov, pa je potrebna sprostitev poti na drugačen način. Recimo, da otroku pade igrača v WC školjko, nam kemikalije ne bodo koristile. Lahko si pomagamo s posebnimi čistilnimi žicami, ali pa s pomočjo posebne naprave s pritiskom potisnemo »zamašek« naprej po cevi. Vsekakor pa moramo prej dobro razmisliti, da nam tak poseg ne bo poškodoval cevi in bi nastala večja škoda.

Čistila


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 1274104000

Davčna številka: SI40712095

Dragomelj 82, 1230 Domžale

https://www.bent.si/

prodaja@bent.si

(01) 589 63 30

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »