barbios logo 3


Namazi

Velikokrat se najdemo pred dilemo, kaj na hitro pripraviti za prigrizek. Samo nekaj sestavin je potrebnih in lahko pripravimo poslastico, ki bo popestrila naš jedilnik. Namazi so taka jed, ki jo lahko dokaj enostavno pripravimo. Mešanje različnih sestavin, začimb, lahko ustvari posebne okuse, ki jih bomo z veseljem ponudili domačim, kot tudi prijateljem. Namaze lahko pripravimo tudi za rojstno dnevne zabave, druženje s prijatelji ali pa razbijemo vsako dnevno rutino pri pripravi obrokov.

Namazi so pripravljeni relativno hitro in ne potrebujemo veliko predznanja o kuhanju. Kuharski recepti, ki jih lahko najdemo na spletu, v kuharskih knjigah in še kje, nam točno povedo, kaj bomo potrebovali od sestavim. Kljub recepturam, se lahko podamo izven teh okvirov. Preprosto pogledamo, kaj imamo doma od sestavin in začimb. Ustvarimo si svoj namaz, ki bo po okusu ustrezal samo nam. Verjetno se bo kdaj zgodilo, da se končni okus ne bo ujel z našimi pričakovanji. Ampak tudi vrhunskim kuharjem ne uspe vedno v prvem poskusu.

Namazi spadajo v veliko skupino preprostih predjedi. V večini primerov se mažejo na kruh in tudi na sladice. Namaze delimo na sladke, pikantne in pekoče. Kadar govorimo o pikantnih namazih, so najpogostejše paštete in terine. Pri sladkih namazih govorimo o marmeladah in džemih. Med namaze spadajo tudi določene kreme, ki jih uporabljamo za mazanje tort in sladic. Tudi določeni mehki siri spadajo v skupino namazov.

Kako namaze serviramo in postrežemo? Pri pikantnih namazih, jih vključimo kot hladno predjed. Najdemo jih tudi v hladnih bifejih. Seveda ni nič narobe, če jih ponudimo za zajtrk ali malico. Pri pikantnem namazu je potrebno izbrati primeren kruh, kot recimo francosko štruco ali različne krekerje, popečene kruhke in podobno. Slani namazi so idealni sopotnik obloženih kruhkov, kanapejev, sendvičev in podobno. Slane namaze največkrat uporabimo pri večjem številu udeležencev dogodkov.

Recepti, ki jih najdemo na spletu, kuharskih knjigah, forumih, blogih so že bili preizkušeni. Z veliko mero jim lahko zaupamo. Še zlasti takrat, ko moramo pripraviti piknik ali zabavo. Med čakanjem na dobrote z žara, preprosto ponudimo namaze z opečenim kruhkom ali krekerjem. Preprosto bodo vsi udeleženci lažje počakali na glavno jed in se lažje prepustili zabavi.

Ker je na voljo veliko receptov, okusov, različnih proizvajalcev namazov, je potrebno stalno okušanje. Tako bomo našli svoj najljubši namaz in recept, po katerem ga  bomo znova in znova z veseljem pripravili in pojedli. Seveda je veliko namazov že pripravljenih v trgovinah, ki nam dostikrat pomagajo iz zagate in časovne stiske pri pripravi hrane. Namaz naj nam predstavlja uvod v obrok, ki ga bomo pripravili in zaužili.

Tudi glede vključevanja namaza v otrokovo prehrano, je pomembno, da izberemo tiste namaze, za katere smo sigurni, da jih otroci ne bodo zavrnili. Palačinke in marmelada, so zmagovalna kombinacija in tega se ne bodo nikoli naveličali. Tudi odrasli radi posegajo po tej kombinaciji.

Ne glede na kombinacijo namaza in dogodka, kjer ga bomo uporabili, so del družabnega življenja. Lahko bi rekli, da brez namazov ne moremo, oziroma so vedno lahko del rešitve pri organizaciji družabnih dogodkov. Tudi pri gledanju športnih dogodkov, se nam bodo prilegli. Tako lahko namesto slanih prigrizkov, ponudimo slane namaze.

Namazi


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 8021708000

Davčna številka: SI54984955

Industrijska cesta 1, Grosuplje, 1290 Grosuplje

https://barbios.si/

barbara.meza@barbios.si

T: 041 729 666

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »