banex logo


Tablete za pomivalni stroj

Odločili smo se za nakup pomivalnega stroja, da ne bomo več posode pomivali ročno. S tem bomo seveda občutno zmanjšali porabo vode in naredili nekaj koristnega za okolje. S prihodom pomivalnega stroja v naš dom, pa nastane dilema, kaj uporabiti kot čistilno sredstvo. Tablete, gel ali prašek ? Tablete za pomivalni stroj so bolj priročne in zavzamejo manj prostora za hranjenje. Seveda je tukaj večna dilema, kam je potrebno v pomivalni stroj dati tableto, da bo posoda najbolje oprana. Večina pomivalnih strojev, ima za to vgrajen posebne predele ali predal, kamor damo vse vrste čistilnih praškov, tablet ali gelov. Ta se nahaja na notranji strani vrat pomivalnega stroja. Tableto za pomivalni stroj namestimo v predal, ga zapremo in stroj je pripravljen za pranje umazane posode.

 

Seveda lahko marsikje preberete nasvete, da se tablete za pomivalni stroj, da na dno pomivalnega stroja pred pranjem. S tem dejanjem ne moremo škodovati pomivalnemu stroju. Tableta se bo vseeno raztopila v vodi. Ampak če bomo tableto dali v predal, bomo stroj tableto spustil med pranjem v pravem trenutku. S tem bo zagotovljena najbolj učinkovita uporaba tablete za pomivalni stroj. Zato se držite navodil proizvajalca pomivalnega stroja in tablete za pomivalni stroj dajte v predal, ki je temu namenjen.

 

Sama tableta za pomivalni stroj ni milo. Tableta za pomivalni stroj je sestavljena:

  • iz snovi, ki omogočajo čiščenje in mehčanje vode
  • iz encimov, ki poskrbijo za beljakovine in škrob
  • iz belila, ki poskrbi za razgradnjo določenih madežev
  • iz površinsko aktivnih snovi, ki poskrbijo za odstranitev določenih ostankov

 

Tablete za pomivalni stroj jih na trgu lahko najdemo tudi pod reklamnim sloganom »vse v enem«. Te tablete so boljše od običajnih tablet za pomivalni stroj, ker poskrbijo za mehčanje vode, ter za odstranjevanje ostankov vodnih madežev. Seveda moramo vse to prej preveriti na sami embalaži tablet za pomivalni stroj. Seveda tablet za pomivalni stroj ni primerno uporabiti kot odmaševalec odtokov. Čisto preprosto povedano, ne bo imelo nobena učinka na zamašeni odtok.

 

Če pogledamo še primerjavo tablet, praška in tekočega detergenta za pomivalne stroje. Če uporabimo tableto, jo samo dodamo v stroj, ga zapremo in pritisnemo tipko start - končano. Edini problem je, da se včasih določene nizko cenovne tablete, ne raztopijo do konca med pomivanjem. Tekoči detergenti se vlijejo v predal in enako kot pri tableti je to vse kar moramo storiti. Tekoči detergenti se lahko včasih, kot odstranjevalec madežev, ne izkažejo najbolje. To velja zlasti za madeže od čaja in kave. Prašek za pomivalne stroje je na drugi strani lahko cenovno najbolj sprejemljiva rešitev. Sam odmerek praška prilagodimo, količini posode v pomivalnem stroju. To je tudi najbolj prijazna rešitev do okolja.

 

Je pa na drugi strani tehnika v pomivalnih strojih tako napredovala, da stroj sam šteje in predlaga kdaj potrebuje novo polnitev s tabletami ali drugim čistilnim sredstvom. Sam določi čas pranja glede na količino posode in stopnjo umazanije, ki jo zaznajo senzorji. Senzorji so nameščeni znotraj stroja in poskrbijo za pravilno izbiro program in primerne temperature za pranje.

Tablete za pomivalni stroj


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »